FOTO's: Nederlaag voor FC Emmen in Sittard

Sittard / Emmen - Te gast bij Fortuna Sittard - die andere promovendus - leed FC Emmen vrijdagavond een vervelende nederlaag. Er viel geen eer te behalen voor de ploeg van trainer Dick Lukkien, want Fortuna won met 3-1 voor eigen publiek.

Het begin was desastreus voor FC Emmen, want Andrej Lukic passeerde al in de tweede minuut zijn eigen keeper Kjell Scherpen. Een kwartier later verdubbelde Lisandro Semedo de marge in het voordeel van de nieuwe nummer twaalf in de Eredivisie. Daarvoor raakte Michael de Leeuw wel de lat.

Vlak voor de rust maakte spits Andrija Novakovich ook nog de 3-0 en daarmee was de strijd al snel beslist. Lukkien bracht bij het begin van de tweede helft nog wel verdediger Nick Kuipers en spits Jafar Arias, maar in de stand kwam lange tijd geen verandering meer.

Direct rood

Tot overmaat van ramp stuurde arbiter Danny Makkelie allrounder Glenn Bijl ruim tien minuten voor tijd met direct rood van het veld. De 3-1 door invaller Reuven Niemeijer - in blessuretijd - was slechts voor de statistieken.

Een wedstrijd om snel te vergeten voor de Emmenaren, die zaterdag en zondag in de wachtkamer moeten plaatsnemen. Het is voor de nummer zestien afwachten wat de vele concurrenten in de onderste regionen ervan bakken dit weekend.