'Fuck you, bastard' tegen BOA-ambtenaar levert Assenaar (32) celstraf op

Emmen / Assen - Voor het beledigen en bespugen van een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) op het perron in Emmen, is een 32-jarige man uit Assen veroordeeld tot een week cel.

De celstraf is geheel voorwaardelijk. De Assenaar moet daarnaast 250 euro betalen aan de ambtenaar.

Die hing op 16 november zonder geldig vervoersbewijs rond op het station in Emmen en dat mag daar niet. De dienstdoende ambtenaar zei daar iets van. De Assenaar vond deze regel maar onzin. Hij wilde alleen zijn vriendin uitzwaaien, zei hij. De man had daarom geen kaartje nodig. Er ontstond een woordenwisseling tussen de ambtenaar en de Assenaar.

Schelden en spugen

Hij werd kwaad en riep de woorden 'Fuck you, bastard' tegen de ambtenaar, die tevens werd bespuugd. De ambtenaar kon zich verweren toen de Assenaar ook wilde schoppen. Een collega van de ambtenaar en omstanders op het station waren getuigen van het incident.

'Slecht geslapen'

Gealarmeerde agenten werkten de agressieve man op het perron tegen de grond. Op het bureau ontkende de Assenaar. hij bleek eerder een boete te hebben gehad wegens reizen in de trein zonder geldig kaartje 

Na het incident sliep de ambtenaar een aantal nachten slecht. De scheldpartij en het spugen hadden veel indruk gemaakt. 'En ik ben wel wat gewend, maar dit is niet normaal', zei hij. De ambtenaar had 450 euro schadevergoeding gevraagd. De rechter kende 250 euro toe. (ADP).