Werkzoekenden zijn op pad op 'Dag van de duizend Voorbeelden'

Dalen / Emmen - De derde editie van de 'Dag van de duizend Voorbeelden' vindt vandaag, donderdag 14 maart, plaats. De gemeenten Coevorden en Emmen, zorggroep Treant en het UWV bezoeken met werkzoekenden een aantal bedrijven om hen een kijkje in de keuken te geven.

Wethouder Joop Brink opende de dag in Plopsa Indoor Coevorden waar hij de deelnemers aan de dag begroette. ‘Met elkaar zetten we de schouders eronder’, aldus Brink, ‘om voor jullie een arbeidsplaats te vinden.’

Daarna gaven medewerkers van Plopsa Indoor een rondleiding, waarbij diverse aspecten aan bod kwamen. Tussendoor waren de deelnemers nog wel te porren voor een ritje in de achtbaan. Andere bezoeken worden gebracht aan De Holdert van zorggroep Treant, Wildlands en La Place in Emmen.

De gemeenten Coevorden en Emmen zoeken de verbinding tussen werkgevers en mensen met een uitkering van het UWV, met een arbeidsbeperking en/of mensen met een Wajong-uitkering.

De groep wordt bij de bezoeken begeleid door de deelnemende instanties, onder wie Karen Hantzsche, accountmanager team actief voor werk van de gemeente Coevorden.