Wildlands start dit jaar met doorsteek tussen Serenga en Nortica

Emmen – Wildlands wil dit jaar starten met een doorsteek tussen de themawerelden van Nortica en Serenga. Met deze ingreep wil het park de huidige looproutes verbeteren.

De doorsteek loopt straks vanaf het expeditiestation dwars door het ijsberengebied. Bezoekers gaan eerst via een bootje over het water en vervolgen dan hun weg via een tunnel. Aan de andere kant komen ze uit in Serenga. Op deze manier hoeven bezoekers niet meer de volledige ronde door dit themagebied te maken. Interim-directeur Erik van Engelen verwacht dat het werk er uiterlijk in juli op zit.

De ijsberen, die tijdelijk even verhuizen, keren straks terug, maar krijgen maar de helft terug van hun oorspronkelijke verblijf terug. In de andere helft komen de pinguïns. Hun oude verblijf wordt het tijdelijke nieuwe thuis van zeehonden. In de tussentijd denkt Wildlands nog na over een nieuwe invulling met andere dieren op de vrijgekomen plek. In het Nortica-deel komt ook een aquarium met zeekrabben. Van Engelen weet dat dit werelddeel ‘niet het meest spectulaire deel’ van het park is, maar al deze ingrepen betekenen toch een forse oppepper, meent hij.

Het is een van de vele verbetermaatregelen die Wildlands wil doorvoeren om het bezoekersaantal van het park op te krikken. Vorig jaar bleef de teller hangen op 840.000 bezoekers, terwijl het 1,3 miljoen had moeten zijn. Het park sloot 2018 af met een verlies van 8 miljoen euro. Donderdagochtend werd bekend dat de gemeente alle leningen over gaat nemen en nu voor 80 miljoen in het park zit aan leningen en kredieten. Door gunstige financieringsafspraken moet Wildlands lucht krijgen om zichzelf steviger op de kaart te zetten.

Dit najaar gaat het park nog meer aanpassingen uitvoeren. Zo wordt het entreegebied, het Kompasplein, opgeknapt. Ook komt er een dierenverblijf op het plein. Van Engelen wilde nog niet bekend maken welke dieren hier straks te zien zijn. Serenga wordt verder ook nog bevolkt met meer katachtige en hondachtige dieren. Er is ook goed nieuws voor de mensen die de parkmuziek geen goed idee vonden: die wordt vervangen door sfeergeluiden.