Deroepert
Door Henk Folkerts

Stemstress

We mogen weer gaan stemmen, deze keer voor de provincie en de waterschappen. Ik kan het maar niet in mijn hoofd krijgen op welke partij ik moet gaan stemmen.

Ik ben dan ook opgevoed met het idee dat je gebruik moet maken van je stemrecht. Ik heb mijn kinderen dat ook geleerd, althans dat hoop ik. Niet gaan stemmen is wat mij betreft geen optie.

Ik ga de 20e ook zeker naar het stemhokje, maar dit keer maken ze het me wel heel erg lastig. Ik kan natuurlijk mijn stem uitbrengen op de partij waar ik landelijk op zou stemmen maar dan maak ik het mezelf te gemakkelijk. Bovendien zou ik daar op dit moment ook over twijfelen.

Wat het ook lastig maakt is dat ik moeite heb met een paar thema’s te bedenken die spelen in onze provincie. Ja, de soap rondom de locatie van de ijsbaan, maar daar maakt het provinciebestuur geen beste beurt mee. Wat me dan ook een beetje stoort is dat je maar erg weinig hoort van de dames en heren uit Assen en dan ineens vechten ze om je stem.

Zo zag ik afgelopen vrijdag in Emmen van D66 maar liefst een mannetje of twaalf lopen flyeren. Om mezelf toch een beetje een denkrichting te geven, dus maar het Kieskompas ingevuld. De uitkomst was op zijn zachtst gezegd opvallend. Daar kon ik niets mee. Waarschijnlijk ga ik mijn stembiljet weer blanco inleveren onder het motto ‘liever ongeldig gestemd dan niet gestemd’.

Nou nog even nadenken over de waterschapsverkiezingen…. pffff

Vindt u trouwens ook niet dat Cees Bijl, de lijsttrekker van de PvdA op de verkiezingsposter, wel enorm lijkt op die louche advocaat van 'You beter call Saul', Jimmy McGill?