Yasmin Mensing wil graag WK winnen

Emmen - De Emmense Yasmin Mensing is 17 jaar en gaat naar het atheneum op het Carmelcollege in haar woonplaats. Zij geeft hiphoplessen bij Dan’s entertainment in Emmen. Lees meer over Yasmin in deze Sportief Persoonlijk.

Wat maakt jouw sport zo leuk?
„Dat je mensen een gevoel kan geven met wat je doet. Zo kun je als je een show geeft mensen heel erg raken of laten lachen. Ook vind ik het heel leuk dat je jezelf steeds verder kan uitdagen en steeds verder kan gaan in wat je doet. Elke dansstijl kun je leren en combineren en zo kun je elke dans uniek en eigen maken. Wat het belangrijkste volgens mij is, is dat je jezelf er helemaal in kwijt kunt en je even alles om je heen kunt vergeten. Waarbij je als je op het podium staat even helemaal iemand anders kan zijn en tegelijkertijd ook helemaal jezelf.”

Waarom geef je juist bij jouw dansschool training?
„Ik geef les bij Dans’s entertainment omdat dit een dansschool is die alles aanbiedt. Fun, learn and entertain zijn bij onze dansschool heel belangrijk. Wij bieden gezellige en vooral leuke danslessen aan waarbij we elke leerling individueel proberen uit te dagen. Dit vind ik erg leuk, want hierdoor moet ik mezelf ook steeds blijven uitdagen.”

Hoe vaak geef je training per week?
„Ik geef per week zeven uur les en daarnaast dans ik zelf ook nog ongeveer tien uur.”

Aan welk team en welk duo geef je training?
„Ik train het duo Tessa Kalk en Demi Lahuis. Verder train ik samen met Laura van Wel het team Majority.”

Wat is het mooiste aan dit team en duo?
„Het mooiste aan Majority vind ik dat het een aantal hele gezellige en leuke meiden bij elkaar zijn, maar dat ze echt wel ergens willen komen en bereid zijn daar keihard voor te werken. Hier en daar een grapje kan best, maar het zijn zeker harde werkers. Het mooiste aan het duo vind ik dat het eigenlijk twee echte vriendinnen zijn. Ook zij weten heel goed hoe ze hard moeten trainen, maar dit gaat dan ook echt niet zonder een lach. Beiden hebben een heel duidelijk doel voor ogen. Het Europees kampioenschap hiphop in mei 2019 en het WK in augustus. Ik ben ervan overtuigd dat ze dit beiden gaan halen.”

Op welke niveaus geef je training?
„Tessa en Demi dansen duo-wedstrijden in de beginner/novice categorie en Majority danst ook in de beginnerscategorie. Beiden zitten ze in de onder 14 jaar leeftijdscategorie.”

Wanneer was de laatste wedstrijd en hoe ging het?
„De laatste wedstrijd als trainster was op 16 februari in Leek, waar Tessa en Demi derde werden. Majority heeft er een eerste plaats behaald en zelf danste ik ook mee als duo, waarmee ik vierde werd. Met het team Urban Inspiration wonnen we afgelopen weekend nog goud (zie ook pagina 19, red.). Dus deze wedstrijden gingen goed.”

Wie is jouw grote voorbeeld in de sport dansen?
„Dat vind ik best een moeilijke vraag, want ik heb veel dansers waar ik tegenop kijk.”

Gloriemomenten als trainster en danseres?
„Twee jaar achter elkaar op het podium staan op het WK in Glasgow is denk ik toch het hoogtepunt, in combinatie met de kwalificatie voor het EK en WK in 2019. Daar ga ik niet alleen zelf dansen, maar mijn team en duo gaan ook naar die twee kampioenschappen.”

Dieptepunt?
„Tot op dit moment heb ik nog geen dieptepunt gehad.”

Wat wil je nog bereiken in jouw sport als trainster en danseres?
„Ik zou graag naar Amerika willen om daar te dansen en ook zou ik graag het WK willen winnen. Majority en Tessa en Demi zou ik graag verder willen helpen naar de top.”

Als ik de baas van mijn dansvereniging zou zijn, dan:
„Zou ik, net zoals Daniël Hamar de la Brethonière zelf zonder twijfel is, erg trots zijn op mijn dansers en docenten en alles wat zij samen hebben bereikt.”

Het eerste wat ik doe als ik na school thuiskom, is:
„Muziek luisteren en dansen.”

Hoe breng je graag jouw vrije tijd door?
„Naast school en dansen blijft er niet veel tijd over. De tijd die er wel overblijft, spendeer ik graag met mijn vriendinnen om leuke dingen te doen. Vaak draait dit uiteindelijk dan toch wel weer uit op dansen.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:
„Juf en danseres. Dus nu is het een dansjuf geworden.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Emmer Courant?
„Voor het EK en WK van 2019 zoeken wij nog sponsoren. Voor Tessa en Demi, Majority, mezelf, Laura en voor Urban Inspiration. Het EK is van 10 tot en met 12 mei in Veldhoven in Nederland en het WK is van 22 tot en met 25 augustus in het Engelse Blackpool.”

Meedoen?

Ook meedoen aan onze rubriek Sportief Persoonlijk? Stuur een verzoek naar de redactie.