Eva Oosting gaat voor titel Miss Beauty of Drenthe

Wilhelmsoord / Emmen - Meedoen aan een missverkiezing? Dat had Eva Oosting niet van zichzelf verwacht. De nuchtere 21-jarige is gescout voor de finale van Miss Beauty of Drenthe en kan er inmiddels geen genoeg van krijgen.

„Mensen hebben vaak een vooroordeel over een missverkiezing. Ik had dat zelf in eerste instantie ook, maar nu ik eenmaal meedoe zie ik het heel anders”, zegt Eva. De finalist van Miss Beauty of Drenthe woont - onder de rook van Emmen - in de buurtschap Wilhelmsoord.

Ze heeft net de opleiding SPH afgerond en werkt nu op een dagbesteding voor dementerende ouderen. „Voordat ik meedeed aan de missverkiezing dacht ik dat alleen uiterlijk belangrijk was. Het mooiste meisje wint.” Eva vertelt dat dit juist niet zo is. „Het gaat om veel meer dan alleen op hakken kunnen lopen en hoe je eruit ziet. Het doet er vooral toe wie jij bent, hoe je jezelf presenteert en wat je mening is over bepaalde zaken.”

Tijdens de finale op 17 april in Zuidlaren zijn er verschillende rondes. Eva vertelt dat de galaronde haar toch wel het meeste aanspreekt. „Wanneer krijg je nou de kans om zo’n mooie jurk aan te trekken”, zegt ze trots. Ook de ronde waarbij vragen gesteld worden over actuele onderwerpen zoals euthanasie en milieuvervuiling spreekt haar aan. „Ik zie dat als een kans om mijn mening te geven.”

Meer zelfvertrouwen

De jonge twintiger vertelt dat ze meer zelfvertrouwen heeft gekregen door de verkiezing. Dit is namelijk niet altijd zo geweest. Op het moment dat Eva Oosting verscheen op de castingdag was ze wat onzeker. „Ik heb niet de perfecte maten”, zegt ze openhartig. De finalist vertelt dat ze al direct in bikini moest op de castingdag. „Eerst leek mij dat niet zo fijn, maar uiteindelijk viel het allemaal mee.”

Over een maand is het zover, want dan vindt de finale plaats. Eva vertelt dat ze toch wel wat gezonde spanning voelt. Thuis oefent ze haar loopje voor op de catwalk, bekijkt video’s van eerdere jaren en verheugt zich vooral erg op de finale. Een bepaald dieet heeft de finaliste niet. „Ik ga mezelf niet veranderen zodat ik dan misschien meer kans heb om te winnen. Mensen moeten me maar nemen zoals ik ben.”