Yvonne Brill verkoopt illustraties ten bate van Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Aalden / regio - Kinderboekenschrijver en illustrator Yvonne Brill uit Aalden gaat 70 illustraties uit haar collectie verkopen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe.

Aanleiding is de presentatie van Brills 150e boek 'De cirkel is rond' op zaterdag 13 april. Dat jubileum viert de schrijfster met deze actie voor het goede doel.

Brill (76) heeft alle illustraties uit haar verhalenbundel 'De cirkel is rond' en alle kleurrijke tekeningen uit het kinderboek 'Marc en Maaike en de gestolen hond' beschikbaar gesteld, evenals een aantal tekeningen uit 'Kabouter wijsneus' en één van de Bianca boeken. De werken worden aangeboden met lijst.

De carrière van Yvonne Brill begon een dikke 50 jaar geleden. In 1963 schreef ze een serie sprookjes die op grammofoonplaat zijn gezet door Jos Brink, waaronder ‘Miriam het zeemeerminnetje’ dat voor het 150-ste boek is herschreven. ‘Miki de sledehond’ was het allereerste boek voor het onderwijs. Brill is echter het meest bekend geworden door haar kinderenboeken over het paardenmeisje Bianca. In het voorjaar van 2020 zal deel 65 van Bianca als jubileumeditie bij Koninklijke Van Gorcum verschijnen. 

"Wij zijn erg enthousiast over dit gebaar van Yvonne Brill," zegt directeur Marieke Vegt van K&C, tevens bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. "Ik zie hoe belangrijk het is dat in gezinnen die weinig geld hebben, de contributie voor kinderen en jongeren betaald wordt. Kinderen kunnen dankzij de bijdrage van het fonds toch muziek maken, dans- of toneellessen volgen, schilderen of sporten. Deze verkoopactie ondersteunt het fonds om nog meer kinderen te bereiken. En het nieuwste boek van Yvonne is echt een aanmoediging voor ouders en grootouders om weer voor te lezen en stimuleert kinderen om te lezen. Iets wat wij als Jeugdfondsbestuur geweldig vinden.”

De verkoopactie loopt tot en met 7 april 2019 via de webshop www.kcdrwebshop.nl van K&C.