Exito stevig in subtop na zege op VAKO; ook winst HVZ/Vivendi

Sleen / Oosterhesselen – Door de 18-11 zege op laagvlieger VAKO hebben de handbaldames van Exito zich stevig in de subtop van de 1e klasse genesteld. Een uitstekende prestatie voor de equipe van Sietze Horstmann.

VAKO gooide direct fysieke inzet in de strijd, maar het veldoverwicht was voor de dames uit Sleen. Een sterke dekking met daarachter een prima sluitpost, zorgden ervoor dat Exito alle kansen kreeg om uit te lopen. Hoewel Exito veel beter was, slaagde de ploeg er opnieuw niet in om het krachtsverschil in de score tot uiting te brengen. Via 5-4 werd er uiteindelijk een ruststand van 7-6 bereikt. VAKO had op dat moment al moeite om in conditioneel opzicht in het spoor van Exito te blijven. De score hield de Noord-Drenten echter in de race.

In  de tweede helft stelde Exito onmiddellijk orde op zaken. Via 8-6 liepen de handbaldames, vooral via breaks, uit naar 13-8. De einduitslag van uiteindelijk 18-11. "We gaven weinig weg. De dekking stond als een huis," aldus Desireé Meems.

Zaterdagavond speelt Exito in sporthal Erica vanaf 20.45 uur het uitduel tegen koploper HVE2000.

HVZ/Vivendi walst over V&S 2 heen

HVZ/Vivendi kende zondagmiddag op bezoek bij rode lantaarndrager V&S 2 geen problemen. In Groningen werd het 9-27. Van onderschatting bleek echter geen sprake, want HVZ/Vivendi begon scherp aan de wedstrijd. Na ruim tien minuten stond er in sporthal Lewenborg al  0-11 op het scorebord. De gehele eerste helft bleven de bezoekers geconcentreerd in de verdediging. De ruststand was 2-18. Daarmee was de tweede helft feitelijk slechts een formaliteit. De concentratie liep terug en in de afronding werd het wat slordiger. De cijfers op het scorebord spraken na afloop  boekdelen: 9-27.

Zaterdagavond speelt HVZ/Vivendi tegen Cirkeltijgers. Het duel in sporthal De Goorn begint om 20.45 uur.