Judoka Lois Klein wint tweede nationale titel

Noord-Sleen – Lois Klein heeft zaterdagmiddag op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag haar Nederlandse titel in de categorie onder 18 jaar geprolongeerd. De 15-jarige inwoonster van Noord-Sleen veroverde net als vorig jaar overtuigend de gouden medaille in de gewichtsklasse tot 40 kilogram.

Klein was in de eerste ronde vrijgeloot, maar ging vervolgens in de tweede ronde tegen de Zeeuwse judoka Buteijn overtuigend van start. Buteijn bleek er niet tegen opgewassen en werd door Lois Klein uitgeschakeld. In de derde ronde versloeg ze Linda Verhaart met een wazari. In de finale was Klein met ippon ook te sterk voor judoka Nicole Sukandar uit Hoorn.

Debuutoptreden

Begin februari liet Lois Klein tijdens Europa Cup-wedstrijden in het Italiaanse Follonica al een uitstekende indruk achter. Bij het debuutoptreden op het internationale podium In de klasse tot 40 kilogram bereikte ze de halve finale, maar greep uiteindelijk net naast een medaille.

Sporttalent 2018

Lois Klein, lid van judovereniging Vos uit Klazienaveen, werd vorige maand uitgeroepen tot sporttalent 2018 van de gemeente Coevorden. Maandagavond dingt ze mee naar de titel Drents sporttalent 2018.