Grandcafé Markant gooit het roer iets om

Emmen - Grandcafé Markant & restaurant Markant in Emmen heeft het roer iets omgegooid. ,,We hebben sinds deze week een nieuwe diner- en lunchkaart en we hanteren iets lagere prijzen”, vertelt eigenaar Ronald Grevink. ,,Het interieur en het terras krijgen dit jaar een opfrisbeurt.”

,,Het komt wel eens voor dat je geen zin hebt om te koken, maar ook niet uitgebreid wilt tafelen. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij serveren plate-menu’s, waarbij je alles op één bord krijgt. Daarbij staan snelheid en kwaliteit voorop. Ik denk dat hieraan behoefte is. Het aanbod van dergelijke menu’s ontbreekt momenteel een beetje in Emmen.”

Varkenshaasje

,,Daarnaast bieden we meer gerechten, die elders nauwelijks meer op de kaart staan. Denk bijvoorbeeld aan een lekker varkenshaasje of een Duitse schnitzel. Wij serveren dus lekkere, herkenbare en verse gerechten. De gast kan kiezen tussen aardappels, frites of rijst. Je kunt meer combineren.”

Wat de lunchkaart betreft, gaat het etablissement aan het Marktplein weer terug naar de basis. ,,Vaak was de lunch bijna een gehele maaltijd. In Markant kun je nu ook weer kiezen voor een belegd broodje. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk broodje rosbief.”

High-wine

De high-wine, bestaande uit drie wijntjes met hapjes, en de high beer lopen erg goed. ,,Wij willen het aantal borrelarrangementen uitbreiden. En Markant heeft straks zes soorten nachos op de kaart staan.” In april krijgt het terras een opfrisbeurt, waardoor het ook buiten nog gezelliger wordt. Het terras wordt aangekleed met onder andere planten, zodat het nog aangenamer toeven is. En het terras wordt aangepast bij het interieur, dat ook weer wordt opgefrist. Zo’n vijf jaar geleden hebben we een grote verbouwing gehad. Het is nu mooi, maar straks wordt het interieur nog gezelliger, intiemer en sfeervoller. Markant is dan weer helemaal bij de tijd.”

Website: www.markantemmen.nl