Talentvolle zangeressen spelen in ‘t Schienvat

Erica - Sociaal cultureel centrum ‘t Schienvat op Erica krijgt vrijdag 22 maart bezoek van twee zeer getalenteerde zangeressen. Uit het zuiden van het land komt de ijzersterke Nona. Zij wordt bijgestaan door de Drentse Nadua die het voorprogramma verzorgt.

Nona is nog maar begin twintig en het schoolvoorbeeld van een zangeres met een oude ziel. Haar rauwe muziek wordt sterk beïnvloed door haar persoonlijke smaak. Zo hoor je niet alleen de soullegendes terug in haar stem, maar ook hiphop- en popartiesten. Muziekkenners noemen de zangeres uit Uden soms al de Nederlandse Amy Winehouse.

Haar debuutsingle ‘It’s Alright’ kwam afgelopen zomer uit en is al duizenden keren gestreamd. De single ‘Sleepwalking’ zit zelfs al bijna aan de twee miljoen streams op Spotify. Streams vallen echter in het niets bij live-ervaring. Zo zegt ze over live spelen: ,,Niks gaat boven een band live zien en spelen. Dan voel je het écht. En dat wil ik. Dat het binnenkomt.”

Groot talent

Nadua werd eerder dit jaar al genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur. En dat is niet geheel onterecht. Bij haar optreden bij Hit the North op Eurosonic werd ze al een groot talent genoemd. Nadua wordt geprezen om haar ijzersterke teksten die precies de goede snaar weten te raken bij het publiek.

De organisatie van het concert in ‘t Schienvat is in handen van stichting Stichting The Bake Shop.

Het concert begint om 21.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar online via www.thebakeshop.nl en bij Tapper Mode Erica.