Deroepert
Door Henk Folkerts

Badkamerstress

Onze badkamerkast bestaat uit twee kastjes van de Lidl van nog geen 50 euro per stuk. En omdat de rest toch ook wel aan vervanging toe is hebben we het plan opgevat om in het najaar een nieuwe badkamer te laten plaatsen.

Nu weet ik niet of u wel eens in zo’n badkamer 'Sani Cash en Carry dump 4 all'-zaak, of hoe het dan ook allemaal heten mag, bent geweest, maar dat valt nog niet mee. Allereerst de binnenkomst, je komt binnen en struikelt daar over de opgestapelde vloertegels. Om vervolgens op te staan en je kop te stoten aan een regendouche nadat je eerst dwars door en glazen douche wandje bent gelopen. Ik overdrijf, maar niet veel. Gelukkig werd ik opgeraapt door een badkamer expert die aankondigde dat hij ‘ons wel even door het aankoopproces ging begeleiden’.

Normaal gesproken word ik wantrouwig als iemand dergelijke taal gebruikt maar deze man was een ware sanitair held. Onze held dwong ons om over zaken na te denken waar een normaal mens nooit bij stil staat. Zo’n badkamer bestaat namelijk uit, ik weet niet hoeveel, onderdelen.

“Wilt u een kraantje met een waterval?” “Had u al bedacht welk spoelsysteem u zou willen?” “Wilt u een stroeve of en gladde tegel aan de want?” “Had u al bedacht hoe dik de douchewand moet zijn?” Nee, natuurlijk hadden we dat nog niet bedacht! Maar goed we hadden al eens wat rond gekeken en wisten al wel wat we mooi vonden en daarmee valt er tegelijkertijd al een hoop af. Na de rituele maar stevige onderhandelingen, over de prijs, waarbij beide partijen het uiterste vroegen van elkaar, verlieten we een paar uur later de zaak en gingen met een fraaie 3D tekening van onze nieuwe badkamer weer naar Emmen.

Natuurlijk is het fantastisch dat we de mogelijkheden hebben om een nieuwe badkamer te laten plaatsen, maar het kopen daarvan valt nog lang niet mee.