Vermilion Energy Netherlands breidt KNMI-meetnet uit

Schoonebeek - Vermilion Energy Netherlands plaatst dit en volgend jaar vier nieuwe meetstations. In samenwerking met het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) worden de meetstations in de omgeving van Vermilion's activiteiten gebouwd en aangesloten op het meetnet van het KNMI.

De signalen die de stations opvangen, zijn via de KNMI-website live te volgen, net als de andere KNMI-stations in Nederland. Vermilion wint in Nederland aardgas uit kleine velden.

Sinds 2017 plaatste het vijf meetstations in Drenthe, Overijssel en Friesland. In de buurt van Kallenkote, Warten, Hollandscheveld, Oldetrijne en Boornzwaag. Bovendien leverde Vermilion apparatuur aan het KNMI om twee bestaande meetstations - bij ’t Haantje en Schoonebeek - aan te sluiten op het KNMI-netwerk.

In deze regio worden dit jaar en volgend jaar de vier nieuwe stations geplaatst. De stations meten trillingen in de ondergrond.

Meetstations bestaan uit een boorgat van 200 meter diep, waarin om de 50 meter vier ondergrondse microfoons worden geplaatst. Aan de oppervlakte zit een versnellingsmeter.