Volksvermaken presenteert Folk in 't Mohr

Oosterhesselen - Stichting Volksvermaken Oosterhesselen presenteert een nieuw evenement: Folk in ‘t Mohr in het inmiddels gerenoveerde Zuster Mohrpark in het dorp. Het festijn vindt plaats op zaterdag 18 mei.

‘We hebben het programma inmiddels rond’, laat bestuurslid Ger Jeuring weten. ‘Er zijn optredens van Rapalje, Hannah Mae, Opa’s Kunstgebit, Troubadour Edgar, Trio Wat Anders en ‘t Kamnet. Er is een grote barbecue en verder zorgen we voor workshops voor kinderen en een kinderplein. Zo is er een slagwerkworkshop onder leiding van Klabats en er kan worden gedanst onder leiding van Gea Uineken. Kinderen kunnen meedoen aan allerlei spelletjes en kunnen daarvoor een stempelkaart aanschaffen. Bij inleveren van een volle stempelkaart krijgen zij een versnapering.’

Voor de organisatie van het festijn kreeg de organisatie een subsidie van de gemeente Coevorden in het kader van het aanjaagfonds voor nieuwe evenementen.

Inmiddels is alles geregeld, zoals het parkeren, de EHBO en de beveiliging. Volksvermaken doet de catering in eigen beheer. De optredens en andere activiteiten worden gehouden aan de zijde van de Bergakkers, tussen de vijver en het hertenkamp zijn de kinderactiviteiten.

Dit is een try-out om te kijken of het een tweejaarlijks evenement kan worden. Als Volksvermaken houden we jaarlijks allerlei activiteiten, bijvoorbeeld rond Pasen, Koningsdag en Sinterklaas. Een tweejaarlijks evenement is de spooktocht, die dit jaar weer wordt gehouden. Volgend jaar is het dorpsfeest, dus daar zijn we nu ook al volop mee bezig.

Er is geen entree voor het sfeervolle evenement, dat om 16.00 uur begint en rond middernacht is afgelopen. ‘Bezoekers kunnen zo het terrein oplopen. Zij kunnen daardoor ook delen van het programma meemaken.’