Carlo Fernandes: ‘Nu zie ik eindelijk weer goed’

Emmen - Tien deelnemers van het Emmer Leger des Heils ontvingen woensdag hun nieuwe bril bij Bij Maarten Oogmode in Emmen centrum. De afgelopen weken zijn deze mensen die zelf geen nieuwe bril kunnen veroorloven, op afspraak in de zaak geweest. Na de oogmeting mocht iedereen een favoriete montuur uitkiezen.

Onder meer Carlo Fernandes uit de Emmer wijk Angelslo mocht bij de opticien een bril uitzoeken. „Ik ben hier zo blij mee”, zegt Fernandes. „Ik had al jaren mijn oude bril en de sterkte klopte niet meer. Nu zie ik eindelijk weer goed en zie ik er ook nog eens goed uit”, lacht de Emmenaar.

Er zijn, zo weten het Leger des Heils en Bij Maarten Oogmode, veel mensen die door omstandigheden niet het geld hebben om een bril aan te schaffen. „Daar kies je niet voor”, vertelt Maarten Mensink namens de zaak in Emmen. „Voor die mensen doen we dit zodat ze in het dagelijks leven beter kunnen functioneren.”

Mensink: „Met ons initiatief hoop ik andere ondernemers te inspireren om ook te kijken of ze iets met hun voorraad kunnen doen. Het draait immers niet alleen om de financiële winst die je als bedrijf behaalt, maar ook de maatschappelijke waarde die je toevoegt. Dit is het tweede jaar dat we deze brillen als presentje geven en mijn doel is om dit elk jaar te gaan doen en het de komende jaren samen met andere ondernemers in Emmen uit te breiden.”