Keane hoofdact op Hello Festival zondag

Emmen – Goed nieuws voor fans van Keane. De Britse groep maakt zondag 9 juni tijdens het Hello Festival in Emmen haar comeback op Nederlandse bodem en is headliner van de tweede festivaldag.

Ook de Ierse singer-songwriter Gavin James en de Nederlandse zanger Wulf zijn toegevoegd aan het programma van het festival dat 8 en 9 juni plaatsvindt aan de Grote Rietplas in Emmen.

Keane

De Britse band Keane heeft tot op heden vier albums uitgebracht, waarvan er wereldwijd 12 miljoen exemplaren over de toonbank gingen, mede dankzij hits als Somewhere Only We Know’, Everybody’s Changing’ en ‘This Is The Last Time’. Het debuutalbum ‘Hopes and Fears’ staat in de lijst van de 40 bestverkochte albums in het Verenigd Koninkrijk aller tijden. De laatste jaren hield de groep een adempauze, maar onlangs kondigde frontman Tom Chaplin, na het uitbrengen van twee soloalbums, de terugkeer van Keane aan. Hij besefte dat er iets ontbrak in zijn leven: ‘een relatie die voelt als familie’. Nieuw materiaal en een nieuwe tournee zijn onderweg.

Keane speelt zondag 9 juni op de Mainstage.

Gavin James

Bijna drie jaar geleden bracht Gavin James zijn debuutalbum 'Bitter Pill' uit. Sindsdien reisde de Dubliner non-stop over de wereld. Met zijn impulsieve cover van 'The Book Of Love' wist hij ook Nederland en de rest van de wereld voor zich te winnen. Hij ging op tournee met onder meer Ed Sheeran en Sam Smith en stond daarna snel zelf voor uitverkochte zalen. Inmiddels is de sympathieke verhalenverteller met zijn soulvolle stem met bijna één miljard streams een van de meest gestreamde acts van de wereld.

Gavin James speelt zaterdag 8 juni op de NoLimitstage.

Wulf

Wanneer je Wulf voor het eerst hoort, denk je dat het een grote Amerikaanse of Engelse artiest met dito productieteam is, maar het is gewoon ‘onze eigen’ Lieuwe Albertsma, geboren in Weesp. In 2016 brak hij door toen hij zijn vocalen verleende aan ‘Summer On You’ van Sam Feldt x Lucas & Steve, een verslavend lekker nummer dat niet voor niets 21 weken in de Top 40 stond. Sindsdien bouwt Wulf gestaag aan een solocarrière met hits als ‘Mind Made Up’, ‘All Things Under The Sun’, ‘Switching Gears’ en ‘Watch Me Go’ (de openingstune van talentenshow House Of Talent). Wulf behoort tegenwoordig tot Nederlands beste zangers.

Wulf speelt zondag 9 juni op de NoLimitstage.

Programma

Zaterdag 8 juni: Lenny Kravitz, Daniel Lohues, Milow, BLØF, Gavin James, Kraantje Pappie, De Wolff, VandenBerg’s Moonkings, Joris Linssen & Caramba, Razz en Anemone

Zondag 9 juni: Keane, Little Steven and the Disciples of Soul, Paul Carrack, Lil Kleine Live Show, Golden Earring, Miss Montreal, Midge Ure, Wulf, The Kik Speelt Boudewijn de Groot met Orkest, Daredevils, Fleetwood Mac tribute ‘Rumours’ en The Bowie Collective.

Voor tickets en meer informatie, kijk op www.hellofestival.nl. Overnachten kan op de, direct naast het terrein gelegen, festivalcamping.