Wensink neemt Dijkstra Auto Groep over

Emmen - Wensink Automotive mag Dijkstra Auto Groep overnemen. De Autoriteit Consument en Markt‎ (ACM) heeft de overname goedgekeurd.

Ook de filialen van Wensink aan de Albatrosstraat en Dijkstra aan de Nijbracht in Emmen vallen onder de overname, die plaatsvindt met terugwerkende kracht per 1 januari 2019.

De huidige eigenaar Sip Dijkstra treedt toe tot de centrale directie als aandeelhouder van Wensink Beheer en als algemeen directeur van de divisie Citroën, DS en Kia.

Directeur Laurens Stigter van Wensink: “Ik ben zeer verheugd met deze positieve uitspraak van de ACM. Dan betekent dat we van beide kanten nu volle bak aan de gang kunnen, om de integratie zo snel mogelijk en zo soepel mogelijk te kunnen laten verlopen.” Dijkstra: “Dit is voor mij historisch moment voor continuïteit en de toekomst van ons bedrijf. Hiermee kunnen we ons verder ontwikkelen van dual-brand naar totaalaanbieder.”

Historie

Wensink Automotive is opgericht in 1987 en met vijf vestigingen begonnen als officieel dealer van Mercedes-Benz. Na de samenvoeging met Dijkstra werken in totaal 1.300 medewerkers vanuit 48 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland bij de dealerholding. Naast het officiële dealerschap voor de merken Mercedes-Benz, smart, Fuso, Ford, Citroën, DS en Kia heeft Wensink onder andere drie schadeherstelbedrijven, vier Truck & Trailer-bedrijven en een eigen leasemaatschappij. 

Dijkstra is opgericht in 1949 en altijd in handen gebleven van de familie Dijkstra. Het bedrijf heeft sinds 2006 een stevige groei doorgemaakt van 3 naar 13 vestigingen in Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe - waaronder in Emmen. Naast Citroën en DS is Dijkstra dealer van Kia