Cadeauwinkel De Houtduif sluit definitief de deuren

Emmen - Cadeauwinkel De Houtduif aan de Derksstraat in Emmen sluit in mei na 27 jaar definitief de deuren. Achter de sluiting van de winkel zit echter geen treurig verhaal. Eigenaresse Marianne Erkelens gaat zich met haar grote liefde vestigen in Zuid-Frankrijk.

Marianne heeft onlangs haar grote liefde ontmoet. Zij is net terug van haar huwelijksreis. Marianne en haar man fietsten een maand lang door Thailand en Laos.

De Emmense startte in 1992 met de winkel aan de Derksstraat. ,,In die tijd, het 'geloogd grenen tijdperk', kocht ik een stuk of tien grenen kasten die ik ging vullen met leuke cadeautjes van hout en houten speelgoed. De Houtduif was geboren. Ik heb alles zelf moeten leren en ben nooit zo'n zakenvrouw geweest. Ik wilde altijd plezier hebben in mijn werk en samenwerken met fijne, lieve mensen, niet met keiharde verkopers. Als dat betekende dat er iets minder verdiend werd, kon me dat geen klap schelen. De mensen die bij mij hebben gewerkt, zag ik dan ook meer als vriendinnen dan personeel. Ik heb altijd met een gerust hart de zaak aan ze overgelaten als ik weg of vrij was."

De Houtduif groeide en werd steeds bekender. ,,Ik ging er elke keer met groot plezier naartoe. Af en toe een paar hele goede jaren, dan weer wat mindere door de recessie en later door de opkomst van internetwinkels." Ze vervolgt: ,,Tweeënhalf jaar geleden ontmoette ik tot mijn enorme verbazing mijn grote liefde! We zijn afgelopen december getrouwd en onbeschrijflijk gelukkig samen. Mijn man is al met pensioen, ik ben bijna 63 en we willen graag samen in Frankrijk gaan wonen."

Teleurstelling

Marianne heeft nog geprobeerd overnamekandidaten te vinden voor De Houtduif, maar dat is niet gelukt. ,,Inmiddels heeft iemand het pand gekocht. Die persoon gaat er ongetwijfeld een geweldig leuke winkel in beginnen. Ik weet dat het voor velen een teleurstelling is. Vooral voor de dames die bij me werken maar ook voor veel klanten. Het is zo fijn om al die jaren meerdere keren per dag te horen hoe leuk men de winkel vindt. Ook horen we vaak 'je gaat toch niet weg hè?'. Nu, helaas, is dat moment na 27 jaar toch gekomen. Op een mooie dag in mei trekken we de deur achter ons dicht." Donderdag 21 februari om 10.00 uur begint de uitverkoop.