Lois Klein, Wildman Run, golfers en Max Houkes winnen sportverkiezingen

Sleen - In Theater De Deel in Sleen vonden vanavond de sportverkiezingen plaats. De winnaars zijn Lois Klein (talent), Wildman Run Sleen (sportorganisatie), heren 1 van golfteam De Gelpenberg (sportploeg) en Max Houkes (categorie sportman/-vrouw).

De winnaars van de categorieën talent, ploeg en sportman/-vrouw worden uitgenodigd voor het Drents Sportgala op maandag 11 maart. Omdat dit gala zowel de categorie sportman als sportvrouw kent, gaat ook Femke Paulis -in de gemeente Coevorden eveneens genomineerd- ook naar dit spektakel.

Tijdens de bijeenkomst in Sleen werd bovendien Willem Wiegers gehuldigd. HIj kreeg een sportoeuvreprijs. Hij was meer dan zestig jaar actief in het voetbal, als speler, scheidsrechter en bestuurder. Het laatst was hij voorzitter van vv Sleen en nu is hij nog heel actief betrokken bij Bosbad Noord-Sleen.

Herman Weening presenteerde het sportgala terwijl zanger Robin Mink enkele optredens verzorgde. Wethouder Joop Brink opende de avond en kondigde alvast aan, dat er volgend jaar een evenement op de rol staat rond bewegen, gezondheid en sport in samenwerking met Jansen Event Sportmanagement, die ook de avond in Sleen organiseerde. Brink prees de sporters voor hun inzet.

Nominaties

De genomineerden kwamen uit alle takken van sport en diverse plaatsen in de gemeente. Naast Max Houkes waren Roy Gommer en Femke Paulis genomineerd in de categorie sportman/-vrouw. Bij de talenten waren naast Lois Klein genomineerd Ismay Lichtendonk en Mirthe Schenkel. Bij de sportploegen stonden behalve het golfteam damesvoetbalteam NGC (NKVV/Germanicus/CSVC) en Vonk dames 1 op het podium. Ook in de categorie sportorganisatie waren er drie nominaties: Handbalvereniging Exito en voetbalvereniging VIOS stonden naast de Wildman Run op het podium.

Er kon tevoren worden gestemd op de genomineerde sporters. Er werd meer dan 6.000 keer gestemd. Deze stemmen bepaalden voor de helft de uitslag. Daarnaast nomineerde en beoordeelde een jury de sporters en deze stemmen telden voor de andere helft mee.