FOTO's: Scholieren ontbijten samen met voetballers FC Emmen

Emmen / Erica - Zeker honderd leerlingen van drie basisscholen uit Erica hebben dinsdagochtend ontbeten in stadion De Oude Meerdijk van FC Emmen. Zij schoven aan bij de voetballers van FC Emmen, waarna ze een balletje gingen trappen en keken naar een training van het elftal.

Wethouder Raymond Wanders deed de aftrap: "Een ontbijt is ontzettend belangrijk als goed begin van de dag. Helaas starten niet alle kinderen in de gemeente Emmen hun dag met een gezond ontbijt. En die eerste maaltijd van de dag is zo ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling, energie en prestaties van een kind. Ik ben blij dat we met M&GEZOND! ook dit initiatief steunen en zo werk maken van de bewustwording van het belang van een ontbijt ’s ochtends.”

'Rolmodellen'

Jos Schaart (coördinator mvo FC Emmen) sluit zich daar graag bij aan: ‘Jeugd en Gezondheid’ is één van de kernpijlers van Naoberschap United.Gezondheid is immers de basis voor goede prestaties. Dat is voor de spelers van FC Emmen het geval, maar ook voor kinderen die een prestatie leveren in de klas. Spelers van FC Emmen zijn rolmodellen voor de kinderen. Doordat zij het goede voorbeeld geven, willen we een gezonde leefstijl stimuleren bij de kinderen. Het gezonde ontbijt is hier een heel mooi voorbeeld van.

Broodtrommel mee naar huis

De leerlingen kwamen uit groep 6/7 van rkbs De Brummelbos, groep 6/7 van obs De Anbrenge en uit groep 6/7/8 van cbs Willem Alexander. De ouders die de leerlingen brachten, aten ook een hapje mee. Alle kinderen ontvingen na het ontbijt een broodtrommel van M&GEZOND! Albert Heijn Kortwijk (Nieuw-Amsterdam) heeft de boodschappen voor het gezond ontbijt beschikbaar gesteld.

Het volgende 'gezonde ontbijt' staat gepland op 19 maart.