Opfrissen Nieuw-Weerdinge schuift een jaartje op

Nieuw-Weerdinge – Het opfrissen van Nieuw-Weerdinge schuift een jaartje op. Wethouder Jisse Otter hoopte dit voorjaar een start te kunnen maken met het uitvoeren van de afgelopen zomer opgestelde woon- en leefbaarheidsvisie voor het dorp, maar dat wordt even uitgesteld.

Plaatselijk Belang Nieuw-Weerdinge stuurde de wethouder onlangs een brief waarin zij hun zorgen uiten over de opknapbeurt. Sinds 2017 wordt hier al over gesproken, maar alles lijkt momenteel te stagneren. In de visie wordt onder meer gesproken over het opknappen van het centrumgebied, , de dorpsentrees, onderhoud van wegen en trottoirs en het planten van meer groen. Volgens de dorpsvertegenwoordiging bestaat er veel onzekerheid over het budget.  

Otter benadrukte maandagavond tijdens de commissievergadering dat het geld er wel degelijk is, maar dat het onderzoek naar wat mogelijk is en wat niet nog steeds loopt. Overleg met de inwoners vindt dit jaar nog plaats. ‘Ik had gehoopt in april of mei de eerste bomen al te kunnen planten, maar de uitvoering schuift nu een jaartje op.’