Voor Willem en Henny de Vries is het elke dag Valentijn

Odoorn - Met Valentijnsdag in zicht hangt er een hoop liefde in de lucht. Voor een echtpaar uit Odoorn is het elke dag de dag van de liefde. De twee zijn na een huwelijk van vijf jaar nog steeds verliefd.

„Tijdens ons eerste afspraakje bleef ze tot middenin de nacht. We hadden het veel te gezellig samen”, zegt Willem de Vries lachend. De 55-jarige woont in woonzorgcentrum De Paasbergen met zijn vrouw Henny de Vries-Kelder (49).

De twee hebben elkaar inmiddels bijna zes jaar geleden voor het eerst ontmoet via een contactadvertentie. Dit bleek achteraf niet zomaar een advertentie te zijn, maar wel een bijzondere. Haar huidige man en ware liefde is ze daardoor tegengekomen. Henny bleef niet stilzitten en besloot het nummer te bellen, waarna ze Willem aan de lijn kreeg.

Spannend

“Hij vroeg vrijwel meteen of ik diezelfde avond nog bij hem langs wilde komen”, zegt ze enigszins verlegen. Waarna er wat gegiechel klinkt, want die eerste ontmoeting was toch wel even spannend geweest. “Ik kreeg een goed gevoel op het moment dat ik met Henny praatte. We hebben een lang gesprek gehad en het klikte vanaf het eerste ogenblik”, vertelt Willem.

Dit gevoel had Henny ook. Liefde op het eerste gezicht zou ze het niet helemaal noemen, maar na een gesprek met Willem wist ze het zeker. “Dit is mijn man.” Waarna Willem vertelt hoe hij haar ten huwelijk heeft gevraagd. “Met een bos rode rozen ben ik op mijn knieën gegaan. Gelukkig zei ze ja.”

Gebakje

Op 20 juli 2015 zijn de twee getrouwd. Volgens het echtpaar was het een hele mooie bruiloft, waar ze nog graag aan denken. Willem wijst naar de foto. “Henny staat er prachtig op hè”, zegt hij trots. Op Valentijnsdag gaat het stel een gebakje eten. Willem vertelt dat hij ook altijd een bos bloemen geeft aan Henny. Rode rozen, waarna zijn vrouw zegt dat het eigenlijk bijna elke dag Valentijnsdag is.

“Ik word echt verwend door Willem.” Vervolgens wijst ze naar al haar sieraden. “Zo hoort dat ook”, lacht ze. Ze pakken elkaars handen vast. “Ze verdient het, want ik ben heel blij met haar”, zegt Willem met een bescheiden glimlach.