Bonje bij populaire Roxette tribute-band Look Sharp

Emmen – Binnen de populaire Roxette-tributeband Look Sharp is het tot een breuk gekomen. Zanger Marco ter Beek, gitarist Tim van Elteren, toetsenist Tim Thedinga en bassist Bryan Wolfs gaan samen met nieuwe drummer Alexander Knorren en zangeres Sandy Altman verder als Rox!

Zangeres Selva Arguello Paz en drummer Tim Vriesema blijven achter en behouden de naam Look Sharp.

Look Sharp kwam in 2015 voort uit jaren 80 coverband Countdown en groeide uit tot een zeer gewaardeerde tribute-act. Het repertoire bestaat uit bekende krakers van Roxette, de Zweedse popband die eind jaren tachtig en begin jaren negentig grote hits scoorden met onder meer The Look, Joyride, It Must Have Been Love en Listen To Your Heart.

Niet alleen in Nederland, maar ook in onder meer Duitsland, België en Denemarken wist de Emmer act een publiek op de been te krijgen. De band kreeg voor bepaalde optredens zelfs een hogere gage te krijgen dan de originele band, die ook nog steeds toert.

Niet vlotten

Ter Beek laat desgevraagd weten dat er begin dit jaar binnen de band een beslissing is genomen om de samenwerking met Arguella Paz niet voort te zetten. Over de exacte reden wil hij niet veel kwijt. ‘Ik wil niemand in een negatief daglicht plaatsen. We hebben lang en hartstikke leuk samengewerkt met Selva. De laatste tijd merkten we echter dat het niet echt meer wil vlotten tussen haar en ons. Vandaar dat we vonden dat we een knoop moesten doorhakken.’

Stelen

Op de Facebookpagina van Look Sharp verscheen maandag een bericht dat Rox! ‘promotiemateriaal van Look Sharp gebruikt’ en zich nog voordoet als deze band. ‘Zo proberen ze optredens van Look Sharp te stelen.’ In het bericht worden mensen opgeroepen zich te melden bij Look Sharp als ze op deze manier benaderd zijn door Rox!

Onsportief

Ter Beek bestempelt deze actie als onprofessioneel, onsportief en vooral niet waar. ‘Wij hebben boekers niet op deze manier benaderd. Dat is absoluut niet waar. Daarom hebben we ook gekozen voor een nieuwe vof met een nieuwe bandnaam om verwarring te voorkomen.’ De bandleden maken door deze stap ook geen deel meer uit van Countdown.

Onbeschoft

Arguello Paz laat in een reactie weten dat ze zich 'onbeschoft' behandeld voelt door de hele gang van zaken. 'In 2018 ging ik met zwangerschapsverlof. Nadat ik in december vorig jaar weer bij de band vervoegde, werd mij verweten dat ik het niet meer had. Ook zou ik de hoge noten niet meer halen. Het was maar beter dat ik zou stoppen met de band.' Klinkklare onzin, aldus de zangeres. Ze besloot daarop om zich maar uit te laten kopen.

Na een aantal onderhandelingen over de som, kreeg ze tot haar stomme verbazing een brief van de Kamer van Koophandel met het bericht dat zij als enige nog deel uitmaakte van de vof van Countdown en Look Sharp. Vier leden waren opgestapt en op deze manier kwam ze er achter, vertelt ze. 'Een actie waar ik wel even beduusd om was. Ik voelde me zo op mijn ziel getrapt.'

Persoonlijke hoek

Volgens haar heeft Rox! ook nog steeds het beheer in handen van het mailverkeer van Look Sharp. 'Optredens voor Look Sharp worden omgezet naar Rox! Daarom heb ik vandaag die mail op onze Facebook laten plaatsen.'

Arguello Paz heeft inmiddels bijna weer een voltallige band rondom haar heen geschaard en zegt ook dat het management haar steunt. De reden dat ze moest opstappen ligt waarschijnlijk in de persoonlijke hoek, vermoedt ze verder. 'Mijn ex (Marco ter Beek) wou niet langer meer met mij in een band. Hij verzon daarom een belachelijke smoes. Maar eind goed, al goed: ik ben nu de trotse eigenaar van Look Sharp.'