Supporters spekken kas FC Emmen via loterij

Emmen - Supporters van FC Emmen hebben er via de VriendenLoterij voor gezorgd dat de club dit jaar 10.922 euro in ontvangst kan nemen voor de jeugdopleiding en andere maatschappelijke projecten.

Bij de VriendenLoterij hebben de deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub. Van elk gekocht lot is de helft bestemd voor een goed doel op het gebied van gezondheid en welzijn. 

Scholing van jeugdspelers

Bij FC Emmen gaat de schenking naar de jeugdopleiding, onder andere voor scholing van de jeugdspelers zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. 'Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal. De opgedane kennis tijdens de jeugdopleiding op sociaal en maatschappelijk gebied nemen ze mee in hun verdere toekomst die veelal buiten het voetbal ligt', aldus een woordvoerder. 

FC Emmen staat dit jaar op plek 18 in de lijst Eredivisie voetbalclubs die dit jaar door supporters via de VriendenLoterij steun ontvangen. Zo ontvangen AFC Ajax 1.513.553 euro, Feyenoord 1.429.427 euro en PSV 470.509 euro.