D66 vraagt naar uitblijven beloofde laadpalen in gemeente Emmen

Emmen – De 93 laadpalen die er in de gemeente Emmen moeten komen, laten nog even op zich wachten. D66-raadslid Karel Eggen stelde hier maandagavond vragen over tijdens de commissievergadering op het gemeentehuis.

De oplaadpunten voor elektrische auto’s moesten er begin dit jaar komen, maar ze staan er nog steeds, observeerde Eggen. De dorpen Nieuw-Dordrecht, Erica, Weiteveen, Nieuw-Schoonebeek, Nieuw-Amsterdam, Veenoord, Zwartemeer, Nieuw-Weerdinge, Barger-Compascuum, Emmer-Compascuum en Klazienaveen komen in aanmerking, aangezien ze meer dan 1000 inwoners hebben. . De exacte locaties worden nog samen met de erkende overlegpartners bepaald. Ongeveer 25 moeten er komen bij parkeerterreinen, zoals bij bij de treinstations Emmen, Emmen-Zuid en Nieuw-Amsterdam, maar ook sportcomplex Meerdijk, P-Noord en P-Oost in Emmen.

Ook gaat de gemeente 57 laadpalen beschikbaar stellen voor mensen die een elektrische auto aanschaffen, maar geen eigen oprit hebben. Die kunnen de plaatsing van een laadpaal op een openbare parkeerplaats in hun buurt aanvragen.

Wethouder René van der Weide bedankte Eggen voor het onder de aandacht brengen van de nog missende palen. Hij beloofde er in te duiken en de fractie op de hoogte te stellen over de stand van zaken.