Engeltje op schouder familie Nieuw-Dordrecht: ‘Hij keek recht in koplampen van auto’

Nieuw-Dordrecht – De familie Tieck in Nieuw-Dordrecht kreeg zondagavond de schrik van hun leven. Een auto boorde zich door de voorpui van hun woning aan de Bladderswijk Oostzijde en tikte daarbij de box van de baby van het gezin aan.

Met de kleine, een jongetje, is alles gelukkig in orde, maar hij werd samen met de wel gewonde vader wel overgebracht naar het ziekenhuis. Beide zijn inmiddels weer thuis. De vader kwam er genadig vanaf met enkele kneuzingen. De moeder (32) voerde op dat moment de paarden en bleef daarom ongedeerd.

Tegen de tv-kast

Het gezin woont pal naast de moeder van de vrouw, Gre Tieck. Volgens haar lag de baby in de box voor het raam, terwijl haar schoonzoon op de bank zat. ‘De baby begon te huilen, dus mijn schoonzoon loopt naar de box. Op het moment dat hij zich vooroverbuigt, ziet hij via het raam twee koplampen op zich aankomen.’ De man had geen schijn van kans, aldus Tieck. De man vliegt door de klap over de tafel in de woonkamer, tegen de televisiekast aan. ‘Voor een kort moment was hij van de wereld, maar al vrij snel stond hij weer op om naar de baby te gaan. ‘Het is dus enigszins een geluk geweest dat hij de kleine op dat moment niet in de handen had.’ De baby is in het ziekenhuis gecontroleerd en heeft uiteindelijk geen schrammetje opgelopen.

Ravage

Tieck heeft zelf het ongeluk niet zien gebeuren. ‘Ik bevond me toen net in het achterste deel van mijn huis. Ik hoorde opeens een klap en liep naar buiten. Voor ons huis staat een reclamebord, maar die lag helemaal plat. Ik keek en ik zag opeens de sporen door de tuin en de ravage bij mijn dochter en schoonzoon. De auto stond bij hun als het ware op de stoep met overal de airbags er uit.’

Uitgeweken voor kat

De bestuurder, een man, stond inmiddels in de woning, waar ze haar schoonzoon de man op boze toon hoorde toespreken. ‘De automobilist beweerde uit te zijn geweken voor een kat.’ De auto heeft vanaf de weg naar de woning al glibberend een weg afgelegd van zo’n 50 meter. De bestuurder zelf had volgens Tieck wat last van de hand, maar leek er verder zonder kleerscheuren vanaf te zijn gekomen.

Muur vervangen

De verzekering komt later nog poolshoogte nemen wat betreft de schade aan de woning. Tieck vermoedt dat de getroffen muur in zijn geheel vervangen moet worden. Ook een zijmuur raakte enigszins ontzet en zit vol scheuren.

Tieck laat in ieder geval weten opgelucht te zijn dat haar familie er ondanks alles zo goed vanaf is gekomen.