FOTO's: Gluren bij Nien en Roel Roosen

Emmen - Ook bij Nien en Roel Roosen uit Emmen konden liefhebbers zondag gluren. Het echtpaar stelde hun huiskamer beschikbaar voor het huiskamerfestival Gluren bij de Buren. In de hele gemeente Emmen konden bezoekers zondag ongegeneerd gluren bij de buren.

Maar liefst 26 inwoners van de gemeente openden hun deuren en verwelkomden zowel buren als artiesten tijdens het huiskamerfestival. Gluren bij de Buren is het huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. De huiskamers van Emmen veranderden voor een dag in echte podia voor intieme optredens van lokale talenten. Nien en Roel hadden dertig stoelen staan, maar Nien haar grootste zorg was of er wel voldoende koffiekopjes waren.

Verbindende factor

Dat ze aan Gluren bij de Buren meedoen heeft te maken met de verbindende factor van muziek. “Op deze manier kan men op een laagdrempelige manier genieten van verschillende talenten en hoe kleiner hoe intiemer.” Bij Roosen traden Vincent Mooi en Frederike Hofkamp van Next Door op. Zij spelen al langer in verschillende bandjes, maar dit was hun eerste optreden als duo. Gezien het enthousiasme van de aanwezigen zijn ze met hun bekende popnummers, die ze in een akoestisch jasje steken, op de goede weg.

In elke huiskamer gaf een lokale podiumkunstenaar drie keer een optreden. Met in totaal 78 optredens viel er heel veel te zien en te luisteren in de huiskamers. Er waren uiteenlopende optredens van zangers, cabaretiers, theatermakers en andere podiumkunstenaars. De optredens waren gratis te bezoeken en duurden dertig minuten.