Emmemoriam is samen zijn en je verdriet delen

Emmen - In het Rensenpark in Emmen hebben zondagavond vijfhonderd mensen de eerste Emmemoriam gedenktocht afgelegd. Emmemoriam is een route door het park voor iedereen die een dierbare mist en wil herdenken.

Hoogtepunt van de tocht was het plaatsen van een kei door deelnemers in het park. De naam van de overledene kon men op de kei aanbrengen en deze neerleggen op een speciale herinneringsplaats. Deze plek zal de eerste maanden in het Rensenpark zijn en de kei krijgt daarna een parmante bestemming op het toekomstige natuurbegraafpark Oeverse Bos.

De organisatie was in handen van Uitvaartverzorgers Monuta en DLE Emmen, crematorium De Meerdijk en evenementenorganisator Gerald Janse. Janse is zeer tevreden over het aantal bezoekers en als het aan hem ligt krijgt Emmemoriam zeker een vervolg. „De bedoeling was om het laagdrempelig te houden, maar wel respectvol en dat is goed. Misschien hoorde het druiligere weer van vanavond daar wel een beetje bij.”

Diverse activiteiten

Een deelnemer noemde het een mooi initiatief. „Dit is een plek om samen te zijn en met elkaar je verdriet te delen waarbij we op elkaars schouders kunnen steunen.” Langs de geheel verlichte route vonden diverse activiteiten plaats zoals livemuziek met onder meer zangeres Isa Zwart en pianist Bas Stoker. Het Stadstheater was ingericht als gedenkplaats. Op een scherm kon een foto of een gedicht van de overledene worden getoond. Ook was het mogelijk om eigen gekozen muziek af te spelen en een kaarsje te ontsteken.