TerraStart en Wildlands starten met nieuwe opleiding

Emmen - TerraStart en Wildlands in Emmen beginnen in maart met de opleiding TerraStart Assistent Hovenier. Het is een praktische opleiding, die is erkend door de branchevereniging Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG).

'Wij zijn uiteraard erg blij met zo’n aansprekende locatie. Een opleiding volgen volop in het groen én tussen de dieren, mooier kan toch eigenlijk niet?”, vertelt jobcoach Nadia Dekker van TerraStart.

De opleiding is bedoeld voor leerlingen vanuit het speciaal onderwijs of mensen, die afhankelijk zijn van een uitkering zoals Wajong of WIA, waarbij een mbo-opleiding niet passend is. De deelnemers van TerraStart volgen tijdens deze opleiding een jaar lang één dag in de week praktisch onderwijs bij Wildlands. Ze gaan onder andere aan de slag met border-, en bestratingsonderhoud. Daarnaast wordt er van alles geleerd over het snoeien van struiken en bomen, is er een bosmaaiercursus en aandacht voor het onderhouden van gereedschap.

,,Dit is nog maar een kleine greep uit de verschillende opleidingsonderdelen. Uiteraard leren de deelnemers ook van alles over planten en verplanten, veilig werken en nog veel meer. Als ze de opleiding goed afronden behalen ze een diploma Assistent Hovenier. TerraStart begeleidt en bemiddelt de deelnemers tijdens de opleiding naar een passende baan", legt Dekker uit.

Glimlach en gastgerichtheid

Het volgen van de opleiding in Wildlands biedt volgens de initiatiefnemers veel voordelen. ,,We vinden het erg belangrijk om onze bijdrage te kunnen leveren. Onze tropische kas is natuurlijk een geweldige plek voor de praktijklessen, maar ook op andere plekken binnen onze zoo gaan de deelnemers aan de slag. Ze leren bij ons werken in een publieke ruimte, waarbij een glimlach en gastgerichtheid belangrijk zijn. Dat is een mooie bijkomstigheid en geeft een opleiding als deze toch echt iets extra’s", vertelt Jan Bijma van Wildlands.

De opleiding duurt een jaar. Deelnemers kunnen zich opgeven tot 1 maart. Meer informatie: www.terrastart.nl