Milieustraat Emmen gaat drie dagen dicht wegens opknapbeurt

Emmen - Inwoners die hun grof vuil en puin kwijt willen kunnen van 26 tot en met 28 februari niet terecht bij Milieustraat Emmen. De weegbrug wordt die dagen gemoderniseerd en verbeterd.

 

Het huidige weegstation is verouderd. Om bezoekers van de milieustraat sneller en beter van dienst te zijn en de gemeente te voorzien van nauwkeuriger gegevens, wordt de installatie gemoderniseerd. Zo worden de bekabeling en de hardware geheel vervangen, de software volledig vernieuwd en een tweede slagboom geplaatst. De werkzaamheden nemen enkele dagen in beslag.

Drukst op vrijdag en zaterdag

Area en de gemeente zijn zich bewust van de overlast die voor inwoners ontstaat door de tijdelijke sluiting. Om die reden is de planning gericht op het heropenen van de milieustraat vóór het weekend. Doorgaans wordt de milieustraat op vrijdag en zaterdag namelijk het drukst bezocht.

Area: 'Kom eerder'

Inwoners wordt geadviseerd tijdig rekening te houden met de geplande sluiting en hun eventuele grof afval en bouw- en sloopafval al ruim vóór 25 februari te brengen of tijdelijk op te slaan.

Projectleider Jan Hubers (Area): "Wacht niet tot de laatste week vóór de onderhoudswerkzaamheden, maar plan uw bezoek aan de milieustraat zo mogelijk eerder. Zo beperken we de overlast."

De reguliere openingstijden van de milieustraat zijn: dinsdag t/m zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur. Locatie: Columbusstraat 25 te Emmen.