Innofuture laat techniek leven

Emmen - Een duik nemen in de wereld van techniek en innovatie. Dat kon vrijdag en zaterdag in Emmen. Vliegen met een drone, een virtual reality game spelen, proberen om zelf metaal te lassen, in een simulator stappen, met robotjes spelen op de Robot Playground en nog veel meer. Dat was Innofuture: een groot tech event dat voor de eerste keer in Emmen is gehouden en druk werd bezocht.

Linda Meijer van Innofuture laat weten dat er verschillende redenen zijn om het evenement te organiseren. "Deze regio heeft ten eerste prachtige opleidingen op het gebied van techniek", zegt de Dalense. "Daarnaast willen wij kinderen, jongeren en hun ouders laten zien hoe leuk en breed techniek is, maar ook aan werkzoekenden willen we laten zien dat er heel veel kansen zijn voor het vinden van een baan in de techniek."

Innofuture werd geopend door gedeputeerde Henk Jumelet. De laatste jaren is er volgens de inwoner van Erica veel geïnvesteerd in de techniek omdat de zogenaamde maakindustrie naar andere landen is verplaatst. "De techniek die op Innofuture is te zien is een mogelijkheid om te gaan toepassen", vertelt Jumelet. "Het zou mooi zijn als jongens en meisjes zien dat werken in en met techniek mooi is. Daarom is Innofuture een evenement dat je eigenlijk niet één keer moet organiseren, maar misschien wel vaker."

Naast heel veel technische fun werd zaterdag in het Fletcher Hotel ook informatie over werk en opleidingen in de technische sector gegeven.