FC Emmen haalt centrale verdediger Lukić

Emmen - FC Emmen doet tot de zomer een beroep op de versterking van de Kroatische centrale verdediger en Sporting Braga-speler Andrej Lukić (24).

De Portugese club leent hem door aan FC Emmen, nadat hij het afgelopen half jaar op huurbasis uitkwam voor het Griekse Apollon Smyrnis. Daar speelde hij dit seizoen zestien officiële wedstrijden.

In het verleden speelde Lukić in Kroatië voor NK Osijek en HNK Cibalia. Namens NK Osijek viel hij op 27 juli 2017 in tegen PSV voor de Europa League-kwalificatie. Eerder in die kwalificatiereeks scoorde hij de 0-2 tegen UE Santa Coloma uit Andorra.

Directeur Ben Haverkort: "Het was geen geheim dat we nog een centrale verdediger zochten. Met Andrej hebben we een fysiek sterke verdediger gevonden, die ook aan de bal goed uit de voeten kan."

Lukić weet wat er bij FC Emmen gevraagd wordt: "Ik heb in Griekenland ervaren hoe het is om te vechten tegen degradatie. Ik denk dat ik zeker iets kan toevoegen aan het spel van FC Emmen. Het zit voetballend goed in elkaar, maar soms wordt er ook iets anders gevraagd."