Deroepert
Door Henk Folkerts

FC Emmen

Ondanks dat de begroting van FC Emmen ongeveer dertien maal kleiner is als de verkoopwaarde van Ajacied Frenkie de Jong doet FC Emmen het prima. Niet dat ik echt verstand heb van voetballen, want anders was ik vast geen fan van Feijenoord.

Maar ja, net als vele Emmenaren ben ook ik besmet met het Feijenoord virus. Zal wel iets te maken hebben met de clubkleuren of de “niet lullen maar poetsen” mentaliteit in Rotterdam Zuid en Zuidoost-Drenthe.

Ik heb veel (inter)nationale wedstrijden gezien, maar op de een of andere manier heb ik de weg naar het stadion nog nooit kunnen vinden. Toch volg ik onze trots via Facebook, YouTube en RTV Drenthe op de voet. En heel eerlijk ik geniet van de club. De club maakt een vriendelijke, open en professionele indruk. Het lijkt er op dat de spelers en de staf, net als wielrenners, makkelijk te benaderen zijn en dat conflicten keurig intern worden opgelost.

Het begon al met “ja” zeggen tegen het programma van Rutger Castricum  “Emmen op 1”. Best gewaagd, maar dat pakte, voor een buitenstaander zoals ik, prima uit.

Wekelijks maakt Niels Dijkhuizen voor RTV Drenthe het programma Rood Wit TV.  Leuke televisie waarin de hele club ook weer mee werkt. Wat je Niels ook niet kunt ontzeggen is enthousiasme in zijn rol als programmamaker en vooral als wedstrijdverslaggever. Hij gedraagt zich als een kind in een speelgoedwinkel, maar zijn enthousiasme werkt erg aanstekelijk.

In de bijna wekelijke interviewtjes op RTV Drenthe en de NOS na de wedstrijd valt trainer Dick Lukkien, altijd weer op door zijn fatsoen, kennis en bescheidenheid. Allemaal prettige eigenschappen. En tot slot past de nieuwe angstwekkende zwarte spelersbus met rood-witte belettering geheel bij de professionele uitstraling van de club.

Klasse mannen!