Carmelcollege start met tweetalige mavo

Emmen - Scholieren kunnen na de zomer op het Carmelcollege in Emmen de tweetalige opleiding mavo volgen. Zij leren niet alleen de Engelse taal op hoog niveau, maar worden volgens de school tevens opgeleid tot echte wereldburgers.

Met de tweetalige opleiding speelt de school in op de groeiende vraag vanuit het mbo, dat steeds meer Engelstalige opleidingen aanbiedt.

Naast de extra lessen Engels die binnen het tweetalig mavo worden aangeboden, krijgen de leerlingen meerdere vakken en projecten in het Engels aangeboden. Tevens is er veel aandacht voor internationale uitwisselingen en worden er regelmatig Engelstalige activiteiten voor de leerlingen georganiseerd.

"Populariteit neemt toe"

Volgens Martine van der Wel, teamleider tweetalig onderwijs (TTO) van het Carmelcollege Emmen, is de tijd rijp om te starten met TTO mavo. “Je ziet dat steeds meer basisscholen aandacht besteden aan Engels. Kinderen met een mavo-advies, die het leuk vinden om in het Engels les te krijgen, kunnen dus nu ook op onze school terecht”, zegt zij. "De populariteit van tweetalig onderwijs neemt overigens toe. In het hele land ontstaan steeds meer TTO-mavoscholen. En vanaf augustus ook in Emmen."

Het Carmelcollege Emmen biedt sinds 2001 al tweetalig onderwijs aan voor leerlingen op vwo-niveau (atheneum) en vanaf 2008 kunnen ook havo-leerlingen tweetalig onderwijs in Emmen volgen.

Open huis

Meer weten over het tweetalig onderwijs van het Carmelcollege Emmen? De school houdt woensdag 6 februari van 14.00 tot 21.00 uur open huis.