Wat staat Stiekelstad dit jaar te wachten?

Barger-Compascuum - Het carnaval barst binnenkort weer los in Stiekelstad. Het carnavalsprogramma in het eerste weekend van maart is iets anders van opzet, vergeleken bij afgelopen jaren. Grote publiekstrekker is Jannes die zondag 3 maart in Stiekelstad te zien is.

Het programma begint op zaterdag 2 februari. Dan wordt Kleintje Carnaval gevierd in café de Buuf. Prins Iegel 54ste maakt dan zijn prinses bekend. De toegang is gratis.

Zondagmiddag 24 februari staat café de Buuf volledig in het teken van het kindercarnaval. De kleine prins en raad 2018 nemen afscheid. De nieuwe kleine prins, prinses, hofdames en de kleine raad van elf worden dan bekend gemaakt.

Gala-avond

In café de Buuf wordt op donderdag 28 februari een gala-avond voor ouderen en gehandicapten uit de gemeente Emmen gehouden. Prins Iegel 54ste kiest zijn senior Prinses.

Op vrijdag 1 maart is er een ballonnenoptocht voor kinderen van de basisschool. In de Stiekeltent wordt een gala-avond gehouden, die alleen voor leden en genodigden is.

Een dag later vindt de plaatselijke optocht plaats, met mooie praalwagens en loopgroepen. De optocht start om 14.00 uur bij de visvijver aan de Postweg. Vanaf 20.00 uur begint het carnaval festival. Iedereen kan in de Stiekeltent, café de Buuf en het Stiekelcafé (tegenover de tent) samen met Prins Iegel 54ste, Prinses, Hofdames en de Raad van Elf carnaval vieren. Er zijn optredens van bekende bands en artiesten, met tussendoor bekende dj’s.

Rosenmontag-optocht

Op zondag 3 maart barst het feest al ‘s middags los. Tijdens het Holland Carnaval zijn er die avond optredens van onder andere Jannes en dj Roy. Het feest begint om 19.00 uur.

De 44e editie van de Rosenmontag-optocht staat voor maandag 4 maart op de agenda. Net als voorgaande jaren rekent de organisatie op een geweldige deelname. De optocht begint rond 14.00 uur.

Na de optocht gaat het feest door tot in de kleine uurtjes in de Stiekeltent, café de Buuf en Stiekelcafé. Op dinsdag 5 maart is de afsluiting van het carnavalsjaar 2019 in café de Buuf. Op woensdag: 6 maart is er het traditionele haringhappen.

Website: www.stiekelzwien.com