Emmenaar opnieuw aangehouden in moordzaak Lubbers

Assen/Klazienaveen - Een 24-jarige Emmenaar is afgelopen donderdag opnieuw aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op André Lubbers (68) uit Klazienaveen. Dat meldde woordvoerster Manon Hoiting van het OM Noord-Nederland maandag.

Donderdag was juist besloten hem en twee medeverdachten uit Emmen (mannen van 23 en 27) op vrije voeten te stellen, omdat het openbaar ministerie niet genoeg bewijs had om ze voor de rechter te brengen, toen er over de 24-jarige man nieuwe informatie binnenkwam.

'Daarmee hadden we nieuw bewijsmateriaal tegen hem in handen. Hij is in zijn cel opnieuw aangehouden', aldus Hoiting. Over het bewijsmateriaal kan ze niks zeggen. De andere Emmenaren konden werden wel vrijgelaten, maar zij blijven verdachte.

Het lichaam André Lubbers, die een winkel in reclamebedrukking had, werd op 11 augustus gevonden in zijn woning boven zijn zaak aan de Van Echtenstraat in Klazienaveen. De drie Emmenaren zaten sinds 6 november vast.

Een 23-jarige Klazienavener die in september werd aangehouden, geldt eveneens nog als verdachte. Hij mocht al na drie dagen naar huis, omdat het OM niet genoeg bewijs had om hem vast te houden.

In november kwam ook een Ier als verdachte in beeld. Die man zit in Groot-Brittannië een straf uit voor een geweldsdelict. Voor hij vastzat, verbleef hij een tijd in Emmen. De Ier, die zich in het criminele circuit zou begeven, is inmiddels gehoord, meldt Hoiting. Over zijn rol in de zaak kan ze niets zeggen.