Emmen.Toen oplossing aflevering 125

Emmen - Een lommerrijk plaatje waar de Emmenaar anno 2019 vergeefs naar zal zoeken. Tegenwoordig is op deze plek de rust ver te zoeken.

Op de foto van vorige week, de Kuperstee, ofwel de boerderij van de familie Kuper. Achter de boerderij, rechts van de vrachtwagen, zie je Kapper Hummel, schrijft Henk Dekker. Het tankstation en garage waren van de familie Brinks. Tegenwoordig zit daar Sanders Schilderwerken. We kijken naar de huidige splitsing van de Wilhelminastraat/Noordbargerstraat/Dordsestraat Er staat hier nog steeds een tankstation van Avia.

Sommige lezers melden dat in aflevering 120 ongeveer dezelfde situatie te zien was. Dat klopt. Deze foto van Roelof Boelens was volgens ons veel te mooi om te niet te plaatsen. De driesprong heeft plaatsgemaakt voor een drukke kruising. De boerderij van Kuper was trouwens voor veel buurtkinderen een favoriete plek om vanaf de hooizolder in het hooi te springen. Op de plek van de boerderij staat nu een kantorencomplex. Dank voor de mailtjes en telefoontjes van ondermeer Henk Dekker, Henk Hindriks en Jannie Davids.

Zelf een leuke foto of herinnering om te delen? Mail mail@persbureaumartinlaning.nl of bel 06-51199666.