Zanger Gerrit Denekamp is te gast bij Taal an Taofel

Noord-Sleen - Schrijver Willem Tjebbe Oostenbrink, Kobie Kijk in de Vegte en zanger Gerrit Denekamp zijn te gast bij Taal an Taofel, dat op zondag 10 februari in zaal Wielens in Noord Sleen wordt gehouden.

Taal an Taofel is een combinatie van literatuur, zang, muziek en lekker eten. Oostenbrink, in 1963 geboren bij Grijpskerk en woonachtig in Zuidhorn, schrijft in het Westerkwartiers. Hij debuteerde in 2013 met de poeziebundel 'Opdreugde troanen'. In 2017 verscheen zijn tweede bundel 'Zolt en Stof'. Oostenbrink won diverse prijzen, waaronder de Johann Friedrich Dirkspries en Borslapries, voor nieuwe Nedersaksische literatuur. Hij draagt geregeld voor en organiseert programma’s met poezie en workshops over creativiteit.

Kobie Kijk in de Vegte

Kobie Kijk in de Vegte woont in Ruinen en is moeder van drie zonen. Ze is begonnen met schrijven toen ze in de redactie zat van de dorpskrant. Eerst in het Nederlands maar ze ontdekte al gauw dat het Drents toch dichter bij haar gevoel kwam. De colums zijn gebundeld en uitgegeven. Ze schrijft nu alleen nog in het Drents over dingen van alle dag.

Gerrit Denekamp is een geboren en getogen inwoner van Emmer-Compascuum. Sinds vier jaar staat hij regelmatig op het podium. In 2014 won hij het Drents Liedtiesfestival. Denekamp zingt zowel Drents als Nederlandstalig.

Het programma begint om 11.00 uur. Opgave bij Reina Zwiers, telefoon 0591 362371 of e-mail: reina.zwiers@planet.nl