Wie wint de Wildlands Foto van het Jaar?

Emmen - Net als vorig jaar blijkt het een lastige opgave om de allermooiste Wildlands-foto te kiezen. Wildlands en de Emmer Courant organiseren wekelijks de week-foto en die serie leverde over een jaar genomen twaalf kanshebbers op.

De juryleden - bestaande uit Wildlands-woordvoerder Hanneke Wijshake en journalist Vincent Trechsel van de Emmer Courant - hebben de kanshebbers teruggebracht tot twee en willen een beroep doen op het publiek om uiteindelijk de winnaar te bepalen.

De keuze van woordvoerder Wijshake is gevallen op de foto van de douchende olifantenbul. „Dit is een foto waar we als Wildlands heel blij van worden. Het plezier ‘spat’ van het beeld af. Dit is natuurlijk gedrag van deze olifantenman op en top en daarnaast is de foto technisch gezien ook nog eens heel goed! De olifant is haarscherp en het water is het enige waar beweging in zit. Je ziet zelfs de modder van de rug van het dier aflopen en het puntje van de slurf komt net boven het water uit. Heel goed gedaan. Het maakt ‘m de jaarfoto 2018 omdat dit is waar Wildlands voor staat: dierenwelzijn, waar mens en dier van kunnen genieten.”

Trechsel – journalist en fotograaf voor onder meer de Emmer Courant – kiest voor de foto van Morris, zoals het jongetje heet, met de vlinder op zijn hoofd.. „Dit is de foto die je als ouder van je kind in de dierentuin wilt maken, toch? De emotie in de foto, dat aandoenlijke in dat koppie en de papiervlinder prachtig met uitgeklapte vleugels in beeld, maken voor mij deze foto de absolute winnaar. Ik blijf zo gefocust kijken naar die vlinder, om vervolgens proberen te zien hoe de lijnen van Morris zijn ogen lopen, dat ik haast zelf ervaar hoe dit moment geweest zou moeten zijn. Dat de fotograaf dat voor elkaar heeft gekregen, is heel knap.”

Stemmen via Facebook-pagina Wildlands

Wildlands post deze week beide foto’s op zijn eigen Facebook-pagina. Volgers van die pagina bepalen met stemmen welke foto uiteindelijk de jaarfoto wordt. Daar – en op www.emmercourant.nl zijn de foto’s in het groot te zien. De foto van het jongetje met de vlinder op zijn neus is gemaakt door Chantal Eelen en de douchende olifantenbul is vastgelegd door Simone Scholtens. Er wordt gestreden om een jaarkaart voor het park.