Tesla presenteert Model 3 tijdens Emmer Innofuture

Emmen - Emmen staat begin februari een groot Techniek & Innovatie evenement te wachten: Innofuture. Een evenement vol met drones, robotica, Virtual Reality, elektrische voertuigen, informatie over technische opleidingen en banen.

"Na maanden spanning en lang wachten, kwam deze week het verlossende bericht van Tesla Groningen dat ze erbij zijn", jubelt Linda Meijer namens de organisatie. "De Model 3 is pas vanaf februari leverbaar, dus het was erg spannend of het ging lukken."

Deze week ontving de organisatie het nieuws dat Tesla naar het evenement komt om de gloednieuwe Model 3 te presenteren.

De slotdag van Innofuture – het tweedaagse evenement vindt plaats op 1 en 2 februari in het Fletcher Hotel in Emmen – is immers een dag voor de release van het merk. De Model 3 rijdt zo’n 530 kilometer op een ‘tank’ – wat veel is in de wereld van elektrische auto’s – en gaat van 0 naar 100 in 3,5 seconden. "Tesla gaat geen testritjes doen hoor. Bezoekers kunnen hem bekijken, erin zitten en selfies maken en de mannen van Tesla Groningen zijn er om alle vragen te beantwoorden. In een auto racen kan wel, maar dan in de high-end simulator van Simracing Emmen."

Programma voor jong en oud

Tijdens Innofuture duiken bezoekers in de wereld van techniek en innovatie. Op 1 februari zijn scholen uitgenodigd. Op 2 februari is het evenement voor iedereen toegankelijk. "Er is een vol programma voor jong en oud waar zelf ervaren en doen voorop staat", vertelt Meijer, die het evenement organiseert samen met Wouter Baas, Jordi de Vries, Inessa Damen (allen studenten van het Drenthe College, red.) en haar zus Anneloes Alberts. "Van het vliegen met een drone, zelf metaal lassen en spelen met robotjes tot het uitproberen van elektrische voertuigen en het meedoen met een Energygame. De activiteiten worden verzorgd door bedrijven, scholen en overheid."

Zo kunnen kinderen op het plein van de techniekafdeling van het Drenthe College aan de slag met het zelf maken van badzout en DNA, kunnen ze knuffelen met een robotzeehond en een tovertafel uitproberen. Een grote Robot Playground wordt verzorgd door Robotwise, een organisatie die zich landelijk inzet voor het stimuleren van robots en programmeren in het onderwijs. Meijer: "Op deze playground gaan kinderen op ontdekking met robotjes en ervaring opdoen met programmeren."

'Ook werkzoekenden worden uitgenodigd'

Er worden tal van workshops en activiteiten verzorgd door onder meer Dutch Techzone, de NAM, Emmen geeft energie, Stenden, bibliotheek Klazienaveen en Otib. Er is een indoor en outdoor circuit. "Buiten kunnen volwassenen een elektrische auto uitproberen en binnen mogen kinderen met e-voertuigen aan de slag", lepelt Linda Meijer op. "Naast een hoop technische fun is er veel informatie over werken in de technische sector en opleidingen. Via Menso en UWV worden zelfs werkzoekenden uitgenodigd."

Op de middag is er een programma op het Tech-Talk podium. Hier vertelt Adri Wischman over Internet of Things, Jochen den Ouden over Hacken en presenteren leerlingen van het Hondsrug College hun zelfgebouwde prototypes waar ze de afgelopen maanden in hun klas van het Technasium druk aan hebben gewerkt. Om 13.00 uur wordt het Tech-Talk podium geopend door Henk Jumelet van de provincie Drenthe. Dat doet de Gedeputeerde samen met Robot Zora van Robotwise.

Meer informatie is te vinden op www.inno-future.nl.