Centrum Beeldende Kunst blij met locatie in Rensenpark

Emmen - Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) is blij met een nieuwe dependance in het Rensenpark in Emmen. Deze werd zaterdag geopend door Robert Kleine, wethouder kunst en cultuur.

Joost Slijpen tentoonstellingsmaker van het CBK is er blij mee. “Geweldig dat het oude Noorder Dierenpark wordt omgetoverd tot een park voor kunst, cultuur en innovatie. Als CBK zijn wij blij dat we hier plaats mogen nemen tussen alle fantastische kunstenaars en ondernemers die hier al zijn gevestigd.” Het CBK hoort hier, volgens hem, zeker bij. Wethouder Kleine voegt toe: “Het was al langer een wens van de gemeente, maar ook van mij persoonlijk, dat het CBK onderdeel zou worden van het Rensenpark.”

Een opening die nooit wordt vergeten

Van wethouder Kleines silhouet werd bij de opening een foto gemaakt die onmiddellijk geprint kon worden op een stickervel. Deze sticker werd op de muur geplakt, daar waar iedere bezoeker van de tentoonstelling vanaf vandaag een eigen sticker kunnen plakken. Hieronder kan hij of zij dan een stukje schrijven voor het gastenboek. Toen de wethouder zijn sticker op de muur plakte, nodigde hij vervolgens Jaap Rensen, oud-directeur van het Noorder Dierenpark, ook uit om een silhouet van hem te laten maken.

Nieuwe expositie

Tot en met 20 januari zal in het gloednieuwe CBK Rensenpark de expositie ‘State of play 2’ te zien zijn, met werk van vijf kunstenaars die met elektronische installaties en traditionele techniek laten zien hoe dingen om ons heen eigenlijk bewegen. Ook is er is werk te bewonderen van kunstenaars Rob Bouwman, Johannes Langkamp, Bart Schalekamp, Emilio Timp en Corine Zomer. Meer werk van hen is daarnaast tot en met 17 maart te zien bij de expositie ‘State of play’ bij het CBK Emmen in De Fabriek.

CBK Rensenpark is van 12 tot en met 20 januari open van donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. De nieuwe ruimte bevindt zich vlak na de ingang van het Rensenpark aan de rechterkant in het voormalige Afrikahuis.