Leerlingen Esdal leggen examen basiskennis ondernemerschap af

Emmen - De scholengemeenschap Esdal College is de enige mavo in het noorden van het land die eigen leerlingen de mogelijkheid biedt het diploma basiskennis ondernemerschap en basiskennis boekhouden te behalen. Dit zijn officiële examens die worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Inmiddels is dit de derde lichting die examen doet. De leerlingen hebben daarvoor in eigen tijd lessen gevolgd. Wanneer klasgenoten al vrij waren, zaten zij nog een paar uur op school om de extra lessen te volgen of thuis te studeren.

Deze lessen worden aangeboden binnen het kader van de business school. „Ook voor de komende twee jaar zijn wij weer een gecertificeerde business school”, geeft Jorieke de Jonge, coördinator van de business school, aan. “Dit certificaat hebben wij ontvangen omdat we veel doen op het gebied van ondernemerschap, zoals bijvoorbeeld de mini-onderneming in de tweede klas en ondernemers voor de klas in het derde leerjaar.”

De leerlingen hebben straks echt iets extra’s op zak, zo stelt De Jonge. „Dit diploma biedt hun ruimere mogelijkheden bij vervolgopleidingen en binnen de maatschappij”, zegt De Jonge. „Er zijn in het verleden zelfs leerlingen geweest die na het halen van het diploma administratieve bijbaantjes zochten én kregen.” De leerlingen horen binnenkort of de vlag uit mag.

Vlak voor hun examen ondernemerschap - en geflankeerd door locatiedirecteur Bert Kroesen en docent Jorieke de Jonge - staan op de foto: Bram Schuttrups, Evander Greveling, Menthe Bosman, Mellissa Rakel, Marieke de Jong, Eline Zwart, Senn Timmer, Maurits Oosterbroek, Calista Banis, Niels Hoogeveen, Pernille van de Berg, Annemiek Fortuin, Thomas Schutrups en Kees Venema.