Jeroen Severijnse gaat voor het hoogst haalbare

Emmen / Coevorden - Jeroen Severijnse werkt in Coevorden als teamleider bij Intergas Verwarming. De 47-jarige Emmenaar beoefent een individuele Oosterse vechtsport. Lees meer over Jeroen in deze eerste editie van de rubriek Sportief Persoonlijk.

Welke sport beoefen je en bij welke vereniging?
„Vanaf mijn vijfde begon ik de Japanse verdedigingssport judo te beoefenen, waar ik de eerste Dan zwarte band bezit. Ik beoefende deze sport op fanatieke wijze tot mijn 22e en deed ook mee aan wedstrijden. Daarnaast deed ik aan de Koreaanse vechtsport taekwondo, waarvan ik de blauwe band heb. Ook deed ik enkele jaren aan thaiboksen, maar sinds 2000 beoefen ik de Japanse full contact vechtsport Kyokushin karate. In deze sport ben ik in het bezit van de vierde Dan en geef les aan junioren van 6 jaar tot 12 jaar en ook aan senioren. Dat doe ik bij Garuda Gym aan de Verlengde Spoorstraat in Emmen.”

Wat maakt deze sport zo leuk?
Saamhorigheid, discipline, respect en hardheid. Omdat het full contact karate is, voel ik me lichamelijk en geestelijk gesterkt.”

Waarom draag je Garuda Gym een warm hart toe?
„Eigenaar Marc Hobers van Garuda Gym geeft mij de mogelijkheid om mijn kennis en ervaring in het Kyokushin karate over te brengen aan mijn leerlingen.”

Hoe vaak geef je training per week?
„Ik geef twee keer per week les op dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur aan de jeugd en op zaterdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur aan de senioren.”

Gloriemoment?
„Mijn gloriemoment was vorig jaar oktober toen ik bij een nationaal trainingskamp ben bevorderd door de IBK (Internationaal Budokai Kan) tot vierde Dan full contact Kyokushin karate.”

Wat wil je nog bereiken in jouw sport?
„Het hoogst haalbare. Dat is tiende Dan in het Kyokushin karate.”

Hoe breng je graag jouw vrije tijd door?
„Lesgeven in karate, fitnessen en vissen.”

Als ik de baas van Garuda Gym zou zijn, dan:
„Zou ik vaker lesgeven in karate en zou ik mijn leerlingen de mogelijkheid geven vaker te kunnen trainen. Ook voor wedstrijden.”

Een relatie?
„Ja, ik ben getrouwd.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is:
„Tijd schenken aan mijn vrouw en samen leuke dingen ondernemen, fitnessen of lesgeven in karate.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:
„Ik wilde graag kok worden net als mijn vader, die meester was in de Franse keuken. Die droom is helaas nooit uitgekomen omdat dit niet te combineren was met ons gezin.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is:
„De geboorte van mijn zoon, die inmiddels ook Kyokushin karate beoefent en daar eerste Dan drager van is.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Emmer Courant?
„Eén van de hoogtepunten waar ik naar uitkijk is dat ik met mijn leerlingen elk jaar in januari buiten een nieuwjaarstraining geef. Deze training is voor junioren en senioren met aansluitend een late nieuwjaarsduik in de Emmer Kleine Rietplas ter versterking van lichaam en geest. De training is op zaterdag 19 januari van 10.00 tot 11.00 uur.”

Meedoen?

Ook meedoen aan onze rubriek Sportief Persoonlijk? Stuur een verzoek naar: emmercourant@ndcmediagroep.nl .