Pianist Michiel Roosen speelt in kerkje Zweeloo

Zweeloo - Pianist Michiel Roosen speelt zondag 13 januari een recital in het kerkje van Zweeloo. Op het programma staan werken van Schubert, Debussy, Einaudi en Chopin, maar ook eigen composities.

Geïnspireerd door de film ‘The Pianist’ speelt Michiel Roosen sinds zijn 18e jaar piano. De laatste tien jaar volgde hij intensief lessen bij Wibi Soerjadi, die hem de gelegenheid bood samen het tweede pianoconcert van Rachmaninov uit te voeren.

Daarna heeft Michiel diverse masterclasses gevolgd bij o.a. Bernd Brackman, Michiel Borstlap, Liszt concours-winnaar Christiaan Kuvenhoven en nog een aantal grote namen.

De Wereld Draait Door

In 2016 won hij in Venlo de ‘Prix Dominique’ in de finale van het concours voor amateur-beoefenaars van klassieke muziek. Ook zat hij aan tafel in het tv-programma De Wereld Draait Door, wat leidde tot een optreden in het historische Rockport Opera House in Maine (USA).

Momenteel treedt Michiel vooral op met solo concerten en geeft hij daarnaast pianolessen. Volgens hem gaat het bij muziek om interactie tussen publiek en pianist en dat gaan bezoekers meemaken bij zijn optreden in Zweeloo.

Het concert in het kerkje aan De Wheem begint 13 januari om 15.00 uur. De toegang bedraagt 15 euro per persoon. Een plek reserveren kan door een e-mail te sturen naar sweelcultureel@gmail.com.