Oranje-Zwart wint Ladies Cup Emmen

Emmen - De titel van de Ladies Cup Emmen is dit jaar door Oranje-Zwart gewonnen. De plaatsvervanger van Drenthina had in een spannende finale aan twee doelpunten genoeg. Zwartemeerse Boys eindigde tweede.

In de poulefase kon het publiek al genieten van mooie acties en spannende wedstrijden. Uiteindelijk moesten JVZ en BDE genoegen nemen met de strijd om de 5e en 6e plaats. FC Klazienaveen en NKVV/Germanicus/CSVC wisten zich als nummer twee van de poules te plaatsen voor de kruisfinales. Zwartemeerse Boys en Oranje-Zwart deden dat ook, maar dan wel met de groepswinst in hun poule. 

Kruisfinales

In de eerste kruisfinale speelden Zwartemeerse Boys en NKVV/Germanicus/CSVC met 0-0 gelijk. Strafschoppen moesten een winnaar opleveren. Hierbij trok Zwartemeerse Boys aan het langste eind. Daardoor plaatsten ze zich voor de finale en dwong het NKVV/Germanicus/CSVC om de strijd om de derde en vierde plaats aan te gaan.

In de tweede kruisfinale tussen Oranje-Zwart en FC Klazienaveen was het al even spannend. Lange tijd leek Oranje-Zwart zich te plaatsen voor de finale, maar enkele minuten voor tijd wist FC Klazienaveen de gelijkmaker te scoren. Ook deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Na zes strafschoppen mocht Oranje-Zwart zich de gelukkige prijzen. Zij plaatsten zich voor de finale. FC Klazienaveen moest genoegen nemen met de strijd om de derde en vierde plaats.

De strijd om de vijfde en zesde plaats tussen BDE en JVZ was eigenlijk geen spannende. Het was duidelijk dat bij BDE het beste er wel af was. JVZ liep al vrij snel uit en veroverde vrij makkelijk de vijfde plaats op het toernooi. JVZ won met 3-1. NKVV/Germanicus/CSVC wist uiteindelijk de derde plaats te bemachtigen. In een gelijkwaardige wedstrijd met kansen over en weer, was het NKVV/Germanicus/CSVC die iets makkelijker het net wist te vinden. Zij wonnen dan ook met 3-1 van FC Klazienaveen. De finale eindigde in een 2-1 overwinning voor Oranje-Zwart. Oranje-Zwart wist met 2-0 voor te komen, maar een treffer van Zwartemeerse Boys enkele minuten voor tijd bracht de spanning terug in de wedstrijd. Na enkele minuten billen knijpen bleken de twee treffers voldoende voor Oranje-Zwart. Hiermee volgen ze SC Angelslo op als toernooiwinnaar.

Prijsuitreiking

De minst gepasseerde keepster van het toernooi is Janine Robben (Oranje-Zwart) geworden. De topscoorster van het toernooi was Leonie ten Velde (Zwartemeerse Boys). Door haar treffer in de finale wist ze drie andere dames voor te blijven. Burgemeester Van Oosterhout nam de prijsuitreiking voor zijn rekening. In zijn woordje complimenteerde hij de organisatie voor het prachtige initiatief om een zaaltoernooi voor dames te organiseren. Hij was verheugd over de groei die het toernooi heeft doorgemaakt.

Vorig jaar namen tien teams deel, dit jaar achttien teams uit de gemeente Emmen en omstreken. Hij gaf aan ruim 30 jaar in de zaal te hebben gevoetbald en prees de dames met de prachtige acties, doelpunten en strijdvaardigheid die ze lieten zien gedurende het toernooi.

Eindstand

  1. Oranje-Zwart
  2. Zwartemeerse Boys
  3. NKVV/Germanicus/CSVC
  4. FC Klazienaveen
  5. JVZ
  6. BDE