Drie kanshebbers voor Pluim Nieuw-Weerdinge

Nieuw-Weerdinge - In dorpshuis De Badde in Nieuw-Weerdinge wordt vrijdagavond 11 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie de Pluim van Nieuw-Weerdinge uitgereikt.

Hiervoor zijn beide voorzitters van de voetbalclubs Titan en NWVV, de vrijwilligers van Nieuw-Weerdinge gezond en van het Eettafelproject genomineerd. Wie de titel wint bepalen inwoners van Nieuw-Weerdinge. Zij konden de afgelopen weken hun voorkeur kenbaar maken door middel van een stembiljet. De pluim wordt uitgereikt door burgemeester Eric van Oosterhout.

Meer informatie over de drie genomineerden:

Voetbalvoorzitters

Eerst stond er nog een groot artikel in de krant over het vastlopen van het fusie-overleg, maar de beide voorzitters van NWVV en Titan hebben daar nog eens goed over nagedacht en ze hebben het overleg weer op de rails gezet. Er wordt nu meer gesproken over de mogelijkheden en de kansen als over oud zeer uit het verleden. Het is voor de leefbaarheid in Nieuw-Weerdinge van groot belang dat een gezonde voetbalclub voor ons dorp behouden blijft. Door hun grote inzet is de mogelijkheid voor een fusie weer een stap dichterbij. Hun inzet is zeker pluimwaardig

Eettafelproject

Minstens één dag  per week bereidt de kookgroep van het Eettafelproject het diner  voor inwoners van ons dorp. Bij voldoende deelname wordt er twee keer per week gekookt. Behalve het genieten van een heerlijke en verantwoorde maaltijd is het voor de deelnemers een mooie gelegenheid om met andere dorpsgenoten in contact te komen en met elkaar in gesprek te gaan. Een leuk verzetje en een drie-gangen diner voor een zeer betaalbare prijs. Hun grote inzet voor zowel de kwaliteit van de maaltijd als het sociale aspect is hun nominatie voor de Pluim zeer waard.

Nieuw-Weerdinge Gezond

Dat een goede gezondheid voor iedereen belangrijk is, dat weten we allemaal. Maar daar zijn velen van ons niet altijd goed mee bezig. Dat begrepen de initiatiefnemers van Nieuw-Weerdinge Gezond ook heel goed. Ook beseften ze dat menig inwoner van ons dorp wel een steun in de rug nodig had om tot een gezondere leefstijl te komen. Zij organiseerden in samenwerking met andere partijen meerdere evenementen waarbij ze de mensen wezen op manieren om gezonder te gaan leven.  Ze wijzen de mensen op gezondere voeding en op het belang van meer bewegen.  Een gezond lijf zorgt voor een gezonde geest. Dit initiatief en hun inzet is zeker pluimwaardig

Verder staan op het programma o.a. sketches waarin de dames Dika en Knelske de gebeurtenissen in ons dorp van het afgelopen jaar bespreken met de aanwezige bezoekers en optredens van Menu Complet en De Soundmakers. 

De avond is met name bedoeld voor de nieuwe inwoners van het dorp. Zij kunnen deze avond op een ongedwongen wijze kennismaken met dorpsgenoten.

Vorig jaar wonnen de paasvuurbouwers de Pluim van Nieuw-Weerdinge.