Deroepert
Door Henk Folkerts

Een groot goed

Ik heb wel zin in het nieuwe jaar. Ik heb genoeg energie, ben gezond, heb mijn verstand en heb lieve familie en vrienden om me heen. Wat kan ik nog meer wensen. Bovendien ik doe mijn werk met plezier en er staan privé en op mijn werk grote veranderingen aan te komen.

Met de band Williamstown Inc. moeten we geregeld optreden en ook dit jaar mag ik weer columns schrijven voor de Emmer Courant. Emmen de plek waar ik met ontzettend veel plezier woon, maar waar ik me ook rot kan ergeren. Laat 2019 dus maar komen.

Dat het dit jaar overigens niet allemaal rozengeur en maneschijn zal worden, dat weet ik al wel. Ik verlang echter ook niet van het leven dat het altijd goed moet gaan.

Wat ik wel echt hoop voor dit jaar is dat we in Emmen respectvol om blijven gaan, met elkaar maar ook met de feiten. Het is natuurlijk prachtig dat we zo makkelijk onze mening over van alles en nog wat kunnen geven.

Het is echter ook geen vanzelfsprekendheid. Kijk naar de landen om u heen, kijk eens naar onze geschiedenis. De waarheid is een groot goed waar we voorzichtig mee om moeten gaan.

Wat mij betreft dus veel respect voor de journalisten die elke dag weer proberen het ware nieuws bij u op de tafel te krijgen of dat nieuws ons nu aanstaat of niet. Overigens ook geen makkelijk werk in een wereld waarin zo veel mensen belang hebben bij het verspreiden van fake nieuws.

De Emmer Courant zal ongetwijfeld, weer opnieuw, een mooie bijdrage gaan leveren aan het doorgeven en het interpreteren van het nieuws uit Emmen en omgeving, zodat wij onze mening kunnen blijven vormen over dat wat er gaande is.