Emmen.Toen oplossing aflevering 122

Emmen - Vorige week plaatsten we een foto op verzoek van Historisch Emmen. Sitebeheerder Johan Withaar vroeg zich af waar het witte pand op de foto heeft gestaan. Hij vermoedde dat het de omgeving van de Buitenweg was.

De lezer schoot hem te hulp en reageerde onder meer via Roelof de Vries. Voor hem had de foto geen geheimen. De Vries heeft er vroeger namelijk gewoond. ‘We zien de Julianastraat 44. Mijn vader had hier zijn technische groothandel waar hij startmotoren en dynamo’s repareerde en voor veel Emmer garages autoradio’s inbouwde. Ik heb hier als jongste zoon mijn eerste technische schreden gezet en deze foto brengt me weer helemaal terug naar een fantastische jeugd.’ Alsof het zo moest zijn grensde hun tuin aan die de familie Withaar waar Roelof de Vries menig appeltje van hun mooie appelboom heeft ‘geleend’. De beide auto’s op de foto waren een NSU Prinz 3 en een MCA 1500.

De situatie is nu onherkenbaar omdat dit deel van de Julianastraat na de aanleg van de Van Schaikweg Buitenweg ging heten. Wim van den Hof schrijft nog: ‘ In het huisje achter de boomkruin woonde de familie Epping. Epping was koster van de Zuiderkerk. In dat huisje, wat er nog lang heeft gestaan, was later het kerkelijk bureau van die kerk gevestigd.’ Weet u waar de nieuwe opgave geschoten is? Mai of bel Martin Laning: 06-51199666 of mail@persbureaumartinlaning.nl.