Finalisten Ladies Cup Emmen bekend na spannende poulefase

Emmen - Afgelopen zondag werd in drie sporthallen de poulefase afgewerkt van de tweede editie van de Ladies Cup Emmen. Achttien teams streden om de zes finaleplaatsen. In poule A in Angelslo bleef het tot op het laatste moment spannend.

JVZ verzekerde zich van de eerste plaats door dertien punten bij elkaar te spelen. Voor BDE bleef het langer spannend. Uiteindelijk wisten zij zich als nummer twee te plaatsen voor de finale. Voor Erica '86 bleef het ook lang spannend, maar zij kwamen twee punten tekort om zich te plaatsen.

In poule B in sporthal Meerdijk wisten Oranje Zwart en Klazienaveen zich te plaatsen. Oranje Zwart speelde een sterk toernooi en wist ook de eerste plaats in de poule te veroveren. Ze vergaarden dertien punten. Klazienaveen ging voortvarend van start, maar moest zich uiteindelijk nog wel even inspannen tegen FC Ter Apel '96 om ook een finaleplaats te veroveren. Twaalf punten waren genoeg om de finaleronde te bereiken.

NKVV/Germannicus/Protos en Zwartemeerse Boys wisten zich in poule C veilig te spelen voor de finale. Met elk twaalf punten bleven ze net Weiteveense Boys voor. Weiteveense Boys was lange tijd goed op koers richting de finale. In de laatste wedstrijd verloren de dames met 0-2 van CEC en daardoor kwamen ze net twee punten tekort om de finale te bereiken.

Aanstaande zondag (6 januari) wordt vanaf 13.00 uur de finale gespeeld in sporthal Veenoord. Burgemeester Van Oosterhout neemt de prijsuitreiking voor zijn rekening.